Hat bemutatóra készül a Pannon Várszínház

Fotó: Futó

Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, új kezdeményezésként színházi anekdotákat felvonultató produkciót láthat majd a közönség – közölte pénteken veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Vándorfi László elmondta, hogy bemutatják Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című romantikus vígjátékát, Békeffi István-Stella Adorján Janika című vígjátékát, F. M. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét és a Vad Fruttik közreműködésével Likó Marcell-Géczi János Béke presszó című zenés vígjátékát.

Grecsó Krisztián-Hrutka Róbert Stop című darabja elsősorban a fiatal korosztálynak szól majd. Az igazgató hozzátette: a színház kezdeményezésére meghívott művészvendégek anekdotáznak majd a színművészet egykori nagy alakjairól a közönség előtt, a jövő tavasszal induló sorozatnak Veszprémben és Budapesten is lesznek előadásai.

Vándorfi László közölte: az előttük álló, 18. évadban mintegy ezerrel több bérletes nézője lesz a színháznak, mint az előző szezonban. A társulat két új taggal bővül, a színház arculata is megújul, fiatalos, lendületes elemeket felvonultatva – fűzte hozzá. Felidézte: a június közepe és augusztus 20. közötti, több helyszínen zajló nyári szezonban 30 ezer nézője volt a színháznak, a fizető nézők száma pedig két és félszerese volt az elmúlt évi nézőszámnak.

Az igazgató kitért a színház finanszírozási problémáira is. Elmondta, hogy öt évvel ezelőttig benne voltak a kőszínházi támogatási rendszerben, de a vonatkozó törvény változása miatt azóta nem kapnak további állami támogatást. Nagyon megtisztelőnek nevezte, hogy három önkormányzat – az ajkai mellett a veszprémi és az alsóörsi – mellettük áll, de ezek a támogatások nem tudják pótolni azt az összeget, amire szükségük lenne.

Krámer György koreográfus, a Tánc Fesztiválja művészeti vezetője a huszadik alkalommal megrendezendő fesztiválról elmondta, hogy egy fotókkal illusztrált album kiadását tervezik a májusi, jubileumi rendezvényre. A fesztiválra meghívják majd az egykori zsűritagokat, a rendezvény történetében valaha közreműködő fotóművészeket és szerveznek egy konferenciát is. A tervek szerint a fesztivál bemutatkozó helyszíne lesz a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán táncművészeti programjának támogatásaiból részesülő művészeknek, produkcióknak – mondta a művészeti vezető.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás