KÖZMEGHALLGATÁS Hiányosságok és problémák is előkerültek

Illusztráció

Kissé faramucira sikeredett a közmeghallgatás, amivel Ajka város képviselő testülete törvényi kötelezettségének tett eleget. Az alkalomból ugyanis többször magukhoz ragadták a szót önkormányzati képviselők, ami már az interpelláció kategóriába tartozott, de szót kaptak azok a polgárok is, akik azért jöttek el, hogy véleményt alkossanak a város környezeti állapotáról és költségvetéséről.

Fülöp Zsolt, aki a Kórházdombon vásárolta meg az elsőnek ott épült házat a Szilvágyi Károly utcában, azt kifogásolta, hogy környékükön, a 81-83. körül az út elhanyagolt állapotban van, 50 méter mintha nem is létezne, pedig ő akár pénzzel, akár kézi erővel szívesen segítene a helyzet megoldásában. Horváth Istvánné Csingeri úti lakos a kórház hiányosságait vetette fel, aminek az ajkai polgárok a kárvallottjai. Túl hosszúak a várólisták és eltávoznak a tapasztalt orvosok. Olyanról is tud, aki orvosként ma már az adóhatóság munkatársa. Szerinte ez nem csak pénz kérdése, a rossz munkahelyi légkör is az okok között szerepelhet. A fertőző osztály megyei feladatokat is ellát, de ehhez nincsenek megfelelő pénzügyi forrásai.

Fülöp Zsolt a Szilvágyi utca 81-83 közötti szakaszán nehezményezte a jelenlegi állapotot

Makovecz Gyula, a Kandó lakótelep érdekeit képviselve a polgármester egy korábbi – meglehet elhamarkodott – kijelentését kérte számon, pontos elszámolást kérve a lakótelep átvétele következtében keletkezett kiadásokról. 300 millió forint elköltéséről szeretne elszámolást kapni, ha kell bírósághoz is fordul az információ kiadásáért.

Harta Istvánné Kossuth utcai közös képviselő három témát is felvetett. Szerinte nagy hiányosság, hogy a kórház parkolójából nem vezet gyalogátkelő az intézményhez.

(Mint azt dr. Horváth József alpolgármester válaszában jelezte, az önkormányzat eladta a területet a Spar cégcsoportnak, de a kormány leállította a 400 négyzetméternél nagyobb beruházásokat. Így a helyzet megoldása – bár korábban már körvonalazódni látszott – a távoli jövőbe került.)

Hartáné több problémát is felvetett a belvárosban

Azt is kifogásolta Hartáné, hogy a Templomdomb körül gyakran randalíroznak fiatalok és a rendőrség is tehetetlen. Javasolta térfigyelő kamera felszerelését a helyszínre. Valamint kérte, hogy az illetékesek próbáljanak érvényt szerezni a Kossuth utcai 30 kilométer/órás sebességkorlátozó táblának, vagy hozzák működőképes állapotba az ottani sebességmérő táblát.

A hozzászólásokat a jelenlévő képviselők is kiegészítették, s összességében felrajzolták Ajka “probléma térképét”. Megtudhatták a jelenlévők, hol gyenge a közvilágítás, hol szorulnak javításra az utak, illetve merre felé dolgoznak rosszul a kertészek – vagy éppen a telektulajdonosok hanyagolják el a növényzet rendszeres ritkítását.

A felvetett gondokra az Ajkai Szóban és az Ajka TV-ben a következő hetekben visszatérünk.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás