Hősök napi megemlékezés a Templom-dombon

Nemzeti emlékünnepünkön a két világháború katonai és polgári áldozatai előtt tisztelgünk, akik életüket adták a hazáért. Május utolsó vasárnapját a hősi halottaknak szenteljük, ekkor országszerte koszorúzások, egyházi szertartások zajlanak. Ajkán, a Templom-dombon is tartottak ünnepi műsort.

A harangszó elhalkulása után, a Forrás Női Kar közreműködésével, a jelenlévők elénekelték a Himnuszt. Ezt követően SzincsákLukáts Fruzsina vezényletével a kórus több dalt is előadott, majd Biróné Bognár Ágnes verset szavalt.

Ezután Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke mondta el beszédét. Kiemelte a példátlanul nagyszámú, hazai emberveszteséget a világháborúkban. Az elhunyt, megsebesült vagy hadifogságba esett katonák, és az otthon maradt hozzátartozók fájdalmával kapcsolatban is megfogalmazta gondolatait. Arra hívta fel a figyelmet, hogy őrizzük nemzeti hagyományainkat, és adjuk meg a nemzet tiszteletét és köszönetét, emlékezzünk meg a huszadik század hősi halottairól.

Tisztelettel helyezték el a megemlékezés virágait és koszorúit az első és a második világháborúban elhunytak emlékművei előtt. Az egyházak képviselői áldást mondtak.

A Forrás Női Kar előadása

A rendezvény zárásaként közösen elénekelték a Szózatot, végül Törő Barnabás trombitán játszott.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás