A Hundows ismét kinyitotta az emlékek kapuját

Jó hangulatot csinált két órában a zenekar (Fotó: Györkös)

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg a Hundows zenekar koncertjét október 28-án a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében, amely zsinórban hatodik fellépése volt a zenekarnak városunkban. A szervezés nagy részét Somogyi László, a műfaj elkötelezettje vállalta magára, aki mellesleg a zenekar névadója is.

Zömében az ötvenes és hatvanas éveikben járó örökifjak foglaltak helyet a nézőtéren, akiknek a felnőtté válása, az ifjúkori szerelmek kialakulása a Shadows fénykorára tehető. Ez a zenekar és Cliff Richard inspirálta a négy zenészt, hogy 1984-től az instrumentális zenét kedvelő közönség igényeit kielégítse. Nemzetközi zenei fesztiválok, a Cliff és Shadows találkozók állandó résztvevői. Főként Svédországban, Hollandiában és Finnországban aratják sikereiket. Itthon négy stúdióalbumot jelentetett meg a 32 éves zenekar.

 

Szabó Tibor – szólógitár, Mihalovics János – ritmusgitár, Kurityák István dob és Balogh Sándor – basszusgitár, a Shadows és Cliff Richard egykori slágereit játssza Magyarország talán legjobb amatőr zenekaraként. Ugyanakkor Németh Lehel feldolgozáson keresztül a Republic zenéjéig számos nagy magyar slágert írtak át gitárhangzásra. Ezekkel főként kellemes, melengető érzelmeket váltanak ki a hallgatóságból.

Kurityák István ismét nagyot dobolt

Idén, változatossá téve a programot néhány dal erejéig énekeltek is a fiúk. Sprinttől a Postakocsit, Komár Lászlótól a Szóljon a zenét és Illéstől a Kéglidalt hallhatta a közönség, amelyet a színházteremben helyet foglalók is énekeltek. A negyven (!) dalból álló több, mint két órás koncert befejezéseként ismét szédületes sikert aratott Kurityák István felejthetetlen dobszólója, amelynek végén a szemfülesebbek ajándék dobverővel gyarapíthatták emlékeiket, mint a régi szép időkben.

A többször felhangzó vastaps jelezte, hogy ismét rendkívüli élményt nyújtott a Hundows. Az időutazással, pedig néhány évtizedet fiatalodva hagyta el a nézőteret az elektromos zene kibontakozása idején felnőtt, lázadónak tartott korosztály.

A nagy érdeklődés miatt némi haszonnal zárult a rendezvény, így Somogyi László 50 000 forintot felajánlott az Ajkai Kórház számára, amellyel a résztvevők örömest egyetértettek.

 Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás