Iskolát jól kell választani!

Fotó: Györkös

Ahhoz, hogy az iskolaválasztás ne végződjön kudarccal jól kell ismernünk gyermekünket és alaposan körbe kell járni a lehetőségeket. A döntés meghozatalához járult hozzá a Sulibörze, amelyet már huszonharmadik alkalommal rendeztek meg a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, valamint a középiskolák szervezésében, idén Topor Lajos pályaválasztási felelős közreműködésével.

A József Attila utcai épületben október 10-én, a megnyitón az oktatási intézmények vezetői tájékoztatták az érdeklődőket, hogy milyen lehetőségeket kínálnak a végzős, illetve a hatodikos általános iskolásoknak. Részt vett a börzén Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, aki elmondta, hogy idén 3200 nyolcadikos tanuló továbbtanulásáról kell gondoskodni a megyében. Mivel azt tapasztalják, hogy nem eléggé tájékozottak a szülők, a tanulók, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítségükre legyenek. Fontos számukra is, hogy azt válasszák a gyerekek, amihez kedvük van, amit szeretnének tanulni. Ehhez a döntéshez a hiteles, teljes képet kell megmutatni. Felhívta a figyelmet arra, hogy, mint mindenhol a megyében is szakember hiány van, ezért céljuk vonzóvá tenni a szakképzést. Ebben részt vállal a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amelynek szakképzési irodavezetője Végh László is informált a börzén.

Háromszázan tekintették meg a börzét

Négy napig a művelődési ház minden oktatási intézmény számára és az iparkamara rendelkezésére bocsájtott egy termet, ahol kisfilmeken és különféle kiadványokon keresztül mutatták be iskolájuk kínálatát, a megjelent háromszáz érdeklődőnek. Kötetlen beszélgetések keretében informálódhattak a diákok, az őket érdeklő iskolatípusokról, szakképzésekről.

Ajkán bőven van választási lehetőség. Kevesen kényszerülnek más város oktatási intézményébe. Az iskolák vezetői arra törekednek, hogy maradjanak itt helyben a gyerekek. A részletesebb tájékoztatást minden középiskola majd a saját berkeiben folytatja, amelyek időpontját is közölték az iskolák képviselői.

Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója is tájékoztatott

A Bánki Donát Intézményegység iránt érdeklődőknek Németh Sándor igazgató-helyettes elmondta, hogy november 15-én 16.00 -17.30 között lesz az első nyílt napjuk. Szaniszló Edit, a frissen megválasztott tagintézmény-vezető közölte, hogy a Szent-Györgyiben november 23-án 8.00-12.00 óra között Európa asztala programon vehetnek részt a végzősök és szüleik. A Bródy Imre Gimnáziumról Mihályfi László intézményvezető informált. Elmondta, hogy november 8-án 13.30-tól tantermi túrán ismerkedhetnek az iskolával az érdeklődők, majd 16.00 órától tájékoztatón vehetnek részt. Tölgyesi Attila intézményegység-vezető tudatta, hogy a Bercsényiben november 14-én 15.00 órától tartanak pályaválasztási rendezvényt. A Vörösmarty Fürst utcai épületében november 16-án 17.00 órától nyílt nap keretében informálódhatnak Riederné Fenyvesi Bernadett újonnan megválasztott intézményvezető tájékoztatása értelmében.

A Sulibörze zárásaként november 14-én 14.30 órától pályaválasztási vetélkedőt szerveznek a nyolcadik osztályosok számára a művelődési központban.

                                                                                                                                                                        Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás