Ismerik a gyerekek a bányászok embert próbáló munkáját

Fotó: Györkös

A városi Borbála napi ünnepségen vették át a Csingervölgyért Egyesület által második alkalommal meghirdetett Bányászatról gyermekszemmel című alkotó pályázaton legjobban szereplők a díjaikat. A oklevelet és a rajzeszközöket a csingeri kápolnában tartott szentmisét követően Gerencsér Hilda, az egyesület elnöke adta át.

Az elnök elmondta, az alkotásokból látszik, hogy a gyermekeket érdekli a bányászok élete és munkája. A bánya ugyan már bezárt, de az iparág hagyományai élnek tovább.

Makett kategóriában első lett Tóth Virág (Borsos, 5. osztály), a második és harmadik helyen a Segítséggel Könnyebb Alapítvány csapata végzett, különdíjat kapott Schell Petra és Bakos Bogi Szerencse fel! elnevezésű társasjátéka (Fekete-Vörösmarty iskola). Rajz kategóriában győzött Kiss Krisztián (Szent István iskola 3. osztály), második lett Süle Dorina (Fekete-Vörösmarty 3. D) harmadik lett Bogdán Mirjam Melitta (Fekete-Vörösmarty 4. B), különdíjat kapott Papp Zsófia (Fekete-Vörösmarty 2.D). A felső tagozatosoknál a magyarpolányi iskola három diákja, a nyolcadikos Daragó Zsófia, a hetedikes Kiss Kincső és Roik Erik László szerepelt az élen, különdíjat kapott Partos Dorka (Fekete- Vörösmarty 6.D). A zsűri dicséretben részesítette a Fekete-Vörösmarty iskolából makett kategóriában pályázó Üveges-Szabó Rékát (5.E), Talabér Alízt (5.E), kép kategóriában Kató Pannát (2.D), Márton Gergőt (2.D), Egyedi Júliát, István Vandát (3.D), Véber Nórát (4.B), Csányi Dánielt (4.E), Németh Olivért (6.B), valamint  Mód Kingát, a Borsos iskola nyolcadikos tanulóját.

A zsűri tagja volt Krajcsi Tiborné, Baranyai Ferenc és Kapolcsi Kovács Csaba. A pályázatra 78 alkotás érkezett. A legtöbb pályázó a Fekete-Vörösmarty iskola 5. E osztályából volt, így az egyesület őket látja vendégül a tanév során egynapos kirándulásra. Minden díjazott egyéni pályázó meghívást kap az egyesület nyári táborába.

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás