Ismét nyertek a bajnokok

Együtt a csapat (Fotó: Györkös)

Ajka l. csapatának fölényes győzelmével végződött a regionális padlóhoki bajnokság október 6-án, a sportcsarnokban. A versenyre, amelyet az idén 12. alkalommal rendeztek meg a városban, a várt három egyesületből csak kettő, #Ajka és Kőszeg érkezett meg. #padlóhoki

Mindkét település 2-2 csapattal, egy utánpótlás és egy felnőtt együttessel lépett pályára. A sportolókat és edzőiket Pintér István szakágvezető köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy népszerű a sportág, sokan vállalják a rendszeres edzésre járást, de szükség van versenyzésre is, hiszen ott derül ki igazán, ki hol tart a felkészülésben, miben erős és hol kell többet gyakorolni. A szakágvezető köszönetet mondott a Sportváros Nonprofit Kft. vezetőinek azért, hogy a sportcsarnokot a rendelkezésükre bocsátották.

Az érdeklődő hozzátartozók és az ajkai Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai, pedagógusai hat izgalmas, lendületes mérkőzést láthattak.

Az utánpótlás csapat tagjainál tapasztalhatták a fejlődést, ami őszinte lelkesedéssel párosult, a felnőtt csapat tagjai pedig már profik. Az ajkaiak többsége a speciális olimpián többszörös bajnoki címmel büszkélkedhet.

A győztes az Ajka l. csapata lett, a második a Kőszeg l. csapata, a harmadik helyen az Ajka ll. a negyediken pedig a Kőszeg ll. végzett. Ignácz Márk, Sperl Armand, Zalka Dávid, Kalász Attila, Király András, Berkes László, Szigeti Balázs, Varga Csaba, Török Bálint, Riba Tamás és Pelikán Barnabás kitett magáért.  Az eredményhirdetés után Pintér István elmondta, hogy magas színvonalon művelik a  fiúk a padlóhokit. A pénteki bajnokság jó hangulatban zajlott. A sérültek sportja erről is szól, nem csupán az eredményekről. A sport célt ad, a közösséghez tartozás, a sikerek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok jól érezzék magukat.

A meccseket végignézte Gulyás Lajos is, aki az intézményben meghonosította a sportágat és felkészítette a bajnokokat a speciális olimpiára. Az edző nemrég nyugállományba vonult, azóta Szélessy Balázs gyógypedagógus foglalkozik a padlóhokisokkal, akitől megtudtuk, hogy népszerű az iskolában a sportág, sok tehetséges van az utánpótlás játékosok között, akiknek a bajnokok a példaképei. Hetente egyszer edzenek. Örülnek, hogy a felnőttek sem hagyták abba a játékot.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás