Január 1-je nekik nem a lustálkodásról szólt

Fotó: Futó

Idén ötödik alkalommal szervezte meg az Ujlaki házaspár az Újévi futást, ám a hagyományoktól eltérően most nem a Sárcsikútra kocogtak, hanem a településrészekbe és vissza, így két részre oszlott a teljesítendő 18 kilométeres táv.

Ujlaki Alfonz és felesége Szigeti Ildikó számára immár hagyomány, hogy minden év első napjának délelőttjén mozgásra invitálják a sportkedvelőket, akik örömmel vetik bele magukat a közös kilométergyűjtésbe, hogy ledolgozhassák az ünnepi fogásokat a terepen. Mi sem bizonyítja jobban a futás iránti lelkesedést, mint hogy kezdeményezésükre idén is több tucatnyian érkeztek az egyik áruház előtti parkolóba.

A futás szerelmesei között akadt testnevelő tanár, élsportoló, triatlonista, spartan racer és persze olyan is, aki szimplán kedveli a mozgás eme formáját. Többen döntöttek úgy, hogy 2018-ban elindulnak a csapattal, pedig korábban nem vállalkoztak volna egy hasonló távú megmérettetésre.

Varga Orsolya és barátnője, Tamásné Illés Angéla már célzottan úgy tervezték a szilveszteri bulit, hogy futással tudják kezdeni az évet. Szerintük a futás egy életérzés.

Rövid bemelegítés után a kis csapat a városközpont felé vette az irányt, majd kihasználva a kerékpárút-hálózat adta lehetőséget kifutottak Ajkarendekig, illetve vissza a kiinduló helyre, így teljesítve az első kilenc kilométert. A tervek szerint ez a pont volt a páros futás váltójának a helyszíne is, de mivel mindenki elindult az első körre így erre az opcióra nem volt szükség. Aki vállalta a következő kilenc kilométert az a közös fotózás után tovább indult Tósokberénd irányába.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás