Jászok üzenete – egy tervezett vita elé

Talán azért, mert én magam is jász vagyok, felkaptam a fejemet arra a tudósításra, miszerint Pócs János fideszes képviselő jászboldogházai fórumán egy fiatalember (az index.hu tudósítása szerint) megjegyezte a képviselő jelöltnek: Azt mondta, hogy Sorosnak nagy hatalma van, és be tud avatkozni egy ország belső ügyeibe. Önök viszont nem ez ellen a rendszer ellen tesznek, hanem önök ugyanezt építik ki Mészárossal, az Eliossal. Megvásárolják az összes megyei lapot és ugyanezt csinálják. Mi azt kérnénk, hogy általában a gazdasági hatalom ne járjon nagyobb politikai hatalommal, és akkor nem lesz álszent a maguk kampánya.

Mondanom sem kell, hogy a beszámoló szerint Pócs (igen, a “soros disznós”!) nehezen uralkodott magán és a válaszai sem sikerültek túlságosan szellemesre. Ide kívánkozó megjegyzése volt még, hogy “a viták ideje lejárt”. Hát igen, a vitához legalább két ember kell és az sem baj, ha a vitapartnerek véleménye eltérő. Attól lesz izgalmas és érdekes a dolog. Tudjuk jól ugyanakkor, hogy Magyarországon az az ember, akitől a köztársasági elnök, a parlamenti házelnök, a legfőbb ügyész, a legfelsőbb bíróság és az alkotmánybíróság elnökének kinevezése is függ, kerüli a vitát, pedig ilyen hátországgal feleslegesnek tűnik gyávának mutatkoznia. Mégis annak tűnik.

Rig Lajos országgyűlési képviselő elhatározta, hogy összeméri erejét a vitaasztal mellett körzetének képviselő jelöltjeivel. Félhivatalosan arról is értesültünk, hogy Fenyvesi Zoltán Fidesz-KDNP jelölt szintén nem zárkózna el egy ilyen lehetőségtől. Már csak azt kell eldönteni, hogy az Ajka TV hány fotelt készítsen elő a nagy összecsapásra, amire reméljük, még márciusban sor kerülhet.

Rig a kihívást egy Martin Luther King idézettel zárja: “A férfi végső értékmérője nem az, hogy hol áll a kényelem és a jólét pillanataiban, hanem hogy hová helyezkedik a kihívás és a vita idején.” Bingó.

Lékó Sándor
főszerkesztő

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás