Jótékonysági bál: A falak lebontása a céljuk

Fotó: Györkös

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány jótékonysági batyus báljával kezdődött a városban az idei báli szezon október 14-én a Kaszinóban. A mulatság teljes bevételét a fogyatékkal élőket gondozó alapítvány tíz éves kisbuszának fiatalabbra cserélésére fordítják, mondta el köszöntőjében Lovas Irén intézményvezető.

A helyi vállalkozások, kisvállalkozók számos értékes tombolatárgyat ajánlottak fel, az esemény sikeréhez hozzájárult Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ is. A Nosztalgia és a Lila Akác Nyugdíjas Klub tagjai rengeteg pogácsát készítettek. A termet a nyugdíjas segítők és a közösségi munkára jelentkezett diákok takarították ki és rendezték be.

Az intézményvezető köszönetet mondott a nyáron készült kisfilm forgatásában résztvevő Egészségügyi Nyugdíjas Klubnak, a Molnár Gábor Műhely Alapítványnak, az Ajkai Rendőrkapitányságnak, a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítványnak, Glózer Norbertnek, valamint munkatársunknak, Futó Zoltánnak és fiának, Futó Dávid Leventének.

Lovas Irén, az intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket

A film arról szól, hogy eltűnik egy fogyatékkal élő fiatal, akit összehangolt kutató munkával sikerül megtalálni. Lovas Iréntől megtudtuk, hogy pályázati támogatásból valósítják meg azt az együttműködést, amelyben nyugdíjasok, diákok és fogyatékkal élők tevékenykednek együtt. A közös tevékenység segít lebontani a falat az idősek és fiatalok között, valamint segíti a sérültek társadalmi elfogadását.

A bálon, amelyen csaknem 200 résztvevő volt, a sérült fiatalokból álló Hangadók zenekar játszott, majd az Adrenalin Retró és Bulizenekar szolgáltatta a zenét a hajnalig.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás