Jótékonysági hangverseny – a Bécsi Kamarazenekar tagjai is muzsikáltak

Tiborcz Melinda és Balázs előadása (Fotó: Györkös)

Az Ajkai „Zeneiskoláért” Alapítvány érték- és hagyományteremtő szándékkal második alkalommal szervezett jótékonysági hangversenyt, amin az intézmény egykori növendékei, korábbi és jelenlegi tanárai szerepeltek és csodálatos előadásukkal ajándékozták meg a hálás közönséget, akik tapsviharral fogadták a művészeket.

A koncerten elhangzott, hogy az alapítvány a zenei tanulmányok támogatására jött létre. Fontosnak tartják a kiemelkedő tehetségű, hátrányos helyzetű növendékek zenei tanulmányainak segítését, zenei rendezvények megrendezését. Emellett szükség van hangszerek beszerzésére és folyamatos karbantartására.

Az est folyamán a zenészek önéletrajzával, tanulmányaival és sikereivel is megismertették a közönséget, ahol több testvérpár és egy tanár házaspár is a színpadra lépett.

A Grünvald testvérek

A sokoldalú Kanyárné Grünvald Petra, aki korábban az iskola növendéke, jelenleg ütőtanár, karvezető és mellette kántorizál is, bátyjával közösen, Grünvald Lászlóval mutatta be ütőhangszeren E. Seyourne: Losa című vidám darabját. Lászlóról közismert, hogy a Talamba Ütőegyüttes tagjaként az országot járva igyekszik hátrányos helyzetű gyerekekhez is eljuttatni zenéjüket.

A következő testvérpár Tiborcz Melinda és Balázs, akik szintén zenei pályán képzelik el jövőjüket, egy izgalmas Sosztakovics szerzeményt játszottak zongorán és gordonkán.

Fuvola és altfuvola duója

Kovács Kinga kétszer is a színpadra lépett. A fuvolatanár az édesapjánál, Kovács Imrénél kezdte tanulmányait. Kolléganőjével, Gedai Eszterrel érkezett, hogy egy Mozart remekművel szórakoztassa a vendégeket. Az eredetileg hegedű-brácsa duót fuvolán és egy különlegesen hangszeren: altfuvolán adtak elő. Kinga másodszor egy csodálatos Rachmaninov művel állt a közönség elő, ezúttal Molnárné Németh Erika zongora kíséretével.

Törő Barnabás trombita játéka

A fúvósok sora ezzel nem ért véget, hiszen Törő Barnabás, aki jelenleg egyetemi hallgató, Böhme szerzeményét „fújta el” trombitán, zongorán közreműködött Kovácsné Pogány Kinga.

A Németh házaspár, akik a Bécsi Kamarazenekar tagjai

Majd Németh Gusztáv és felesége Némethné Pongrácz Judit, a zeneiskola egykori tanár házaspárja, akik jelenleg a Bécsi Kamarazenekar tagjai, kápráztatták el a közönséget egy Handel darabbal, amit hegedűn és brácsán játszottak el.

Hekele Fanni tubán játszott

Végül Hekele Fanni mélyrézfúvós tanár következett egy szép Vivaldi művel és Vörös Jánosné zongora kíséretével.

A művészeti iskola tanárait és diákjait legközelebb december 10-én hallhatja a közönség. Hagyományos Adventi koncertjüket a belvárosi Jézus Szíve Katolikus Templomban tartják.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás