Jubiláló bányászok

A bányaművelés komoly emberi és szakmai kihívást jelentett, ahol a dolgozók különösen összetartottak a kölcsönös egymásra utaltság miatt – kezdte bevezetőjében Herendi József, az Ajkai Bányász Nyugdíjas Alapszervezet elnöke szeptember 11-én a közösségi házban tartott összejövetelen.

Herendi József köszöntötte a résztvevőket

Hagyomány szerint bányásznap után köszöntik azokat az egykori dolgozókat, akik legalább fél évszázada hűséges tagjai a szakszervezetnek. Az elismerés híven tükrözi annak tényét, hogy megbecsülik egymás tevékenységét. Az ünnepséget idén is megtartották, ahol a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete és a fent említett ajkai alapszervezet nevében nyújtották át jubiláló társaiknak az emlék oklevelet és a kerámia bányászkorsót.

A programon elhangzott, hogy az összetartás a nyugdíjas bányászokat is jellemzi, szükségük van egymás társaságára, a közös beszélgetésekre. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, mint az, hogy az együttlét baráti beszélgetéssel zárult.

A bányászhimnuszt közösen énekelték el

Ötven éves tagsági jutalomban részesült: Györkös József, Keller Józsefné, Sári Lajosné, Tóth Imre. Hatvan éve tag: Dorner Ernőné, Jánka István, Lukács József, Molnár Gyula, Papp Vilmos, Szabó Géza. Hatvanöt éve: Ajkai Lászlóné, Leginszky Gyula és Vincze Antalné.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás