Karácsony a Bányásztelepen

Dorner karacsony banyasztelep 2

Ötödik alkalommal szervezett Dorner László önkormányzati képviselő karácsonyi összejövetelt a Bányásztelepen. Az évszakhoz képest enyhe délutánon, december 11-én, sokan jöttek össze egy kis beszélgetésre.

A szervező programról is gondoskodott. Először a Zöldikék óvoda kicsinyei adtak műsort a közelgő Luca nap alkalmából, amelyhez számos népszokás kötődik, majd az óvodapedagógusok és a szülők egy csoportja adott elő karácsonyi táncot. Ők is nagy tapsot kaptak.

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljai adták elő verses-zenés összeállításukat. Zeman „Janó” konferálta be a műsort, és kívánt az alapítvány nevében mindenkinek boldog karácsonyt. A fiatalok karácsonyi verseket mondtak, majd egy megható történetet meséltek el, amelynek mondanivalója a szeretet volt. A karácsonyi dalokat már a fellépőkkel együtt énekelte az egyre népesebb közönség. A szereplőket Szimeiszter Imréné, a bódéi Nosztalgia nyugdíjasklub vezetője által készített mézes kaláccsal és szaloncukorral kínálták. Panni nénitől megtudtuk, hogy az édességből 120 darabot készített. A klub tagjai kaláccsal, teával és borral kínáltak mindenkit, egy bányásztelepi lakos almás pitét vitt. Dorner László boldog karácsonyt és egészségben, szeretetben eltelő új évet kívánt mindenkinek.

A képviselő egy másik programot is tart advent idején. Az óvárosi karácsonyi ünnepség 18-án, pénteken lesz 15.30 órától a Kossuth park és a Móra Ferenc utca környékén. Az ünnepi műsort a Vizikék óvoda óvodásai és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljai adják. Az ünnepi hangulatot fokozza az állatsimogató, az adventi koszorú, a betlehem, a rénszarvasszánkó, a szalmából készült állatfigurák, a hóember, a mesefigurák és a tűzkosarak. A feldíszített park január negyedikéig látogatható.

A szervezők forralt borral, kaláccsal, forró teával, sütőtökkel, sült krumplival, a lakók és a Bódéi Nosztalgia nyugdíjasklub tagjai által készített süteményekkel várnak mindenkit.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás