A karácsony az ajándékozás és az elmélyülés időszaka

Fotó: Györkös

Az igazán értékes ajándék az, amelyet magunk készítünk szeretettel – fogalmazta meg a karácsonyi kiállítás megnyitóján Horváth Zsuzsanna, a Hétszínvirág Óvoda intézményegység vezetője.

A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ József Attila utcai intézményegységében december 7-én nyílt meg a kiállítás. Az érdeklődők az idén természetes anyagból bárki által elkészíthető karácsonyi ajándékokat szemlélhetnek meg az ünnepi tárlaton.

A legrégebbi tárgy egy 1952-ben készült karácsonyi képeslap. A megnyitón elhangzott, hogy a karácsonyhoz kapcsolódó szokások is változnak az idők folyamán. Ma már számos bevásárlóközpont, pláza várja az ajándékot vásárlókat. A karácsonyhoz hozzátartozik, hogy szeretteinket meglepjük valamivel, amire vágyakoznak, viszont az ünnep nem csupán abból áll.

Az advent időszakában felkészítjük lelkünket Krisztus születésének a megünneplésére. Ez az elcsendesedés, a magunkba mélyedés időszaka. Milyen a viszonyon az embertársaimmal? Szeretettel, türelemmel, megértéssel fordulok-e feléjük? Ha nem, akkor hogyan válhatok jobbá? Ezek az adventi időszak fontos kérdései.

A megnyitón az óvodások adtak műsort. Karácsonyi dalokkal és tánccal működtek közre a Csilingelő dallamok tehetségpont tagjai. Horváth Zsuzsanna köszönetet mondott a művelődési intézmény munkatársának, Viaszné Meinczinger Katalinnak és Horváth Ritának a szervezésben nyújtott segítségért.

A kiállítás karácsonyig látogatható.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás