Karácsony Gergely Ajkán Kárpáti mellett

A pódiumnál Karácsony Gergely (Fotó: Györkös)

Már csak alig több mint egy hét van hátra az április 8-ai országgyűlési választásokig. Maximális fordulaton járnak a pártok kampánygépezetei. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje Ajkára látogatott, hogy jelenlétével is segítse a 3. számú választókerület országgyűlési jelöltjét, Kárpáti Lajost, aki függetlenként indul, de a Változás Szövetségének támogatásával.

Schwartz Béla polgármester a sétálóutcán tartott közönség találkozón azzal mutatta be Karácsony Gergelyt, hogy “szép szál legény”, aki nem csak fizikailag, de szellemileg is kimagaslik a magyar közéletből és egészen biztosan ő lesz Magyarország új miniszterelnöke.

A mikrofonhoz lépve Barabás Rihárd – aki a Hallgató Hálózattól jutott el a Párbeszéd Magyarországért mozgalomig – elismerte, hogy először jár Ajkán, majd megszavaztatta a valóban szép számúra duzzadt közönséget. Ki az, aki kormányváltást akar Magyarországon? A jelek szerint a nagyothallók kivételével mindenki magasba lendítette a karját. Mint ahogyan kérésére mindenki tett egy lépést is előre, kifejezve meggyőződését, hogy Karácsony Gergely egy jobb világba vezeti majd az országot.

Utána Kárpáti Lajos, a 3. sz. választókerület baloldali jelöltje kapott szót, aki kifejtette, hogy személy szerint neki is nagyon elege van már a miniszterelnök személyi kultuszából. Elmondta azt is, hogy nagyon haragszik a Fideszre. Márpedig Orbán Viktor maga a Fidesz szerinte.

– Ha Orbán eltűnik a centrális erőtérnek nevezett pókháló kellős közepéből, akkor talán a Fidesz is elemeire hullik. Orbán mindenkivel szembe megy az autópályán, fékevesztett kül- és szövetségi politikájával veszélybe sodorja, feudális berendezkedésével pedig tönkreteszi Magyarországot. A hűbérúr bőséggel osztogatja a feudumokat és a kiváltságokat vazallusainak. Általa jutnak trafikhoz a haverok, földhöz és legelőhöz a gázszerelők, a műkörmösök és milliós uniós támogatásokat kapnak a disznók iránt is affinitást érző államtitkár feleségek, illetve a matuzsálemi korú miniszter mamák – fejtette ki véleményét Kárpáti Lajos, aki arra biztatta az ajkaiakat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni április 8-án és vívják ki szabadságukat.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt nem tartja rendkívüli embernek magát és nincs csodatévő képességek birtokában sem, ellentétben másokkal.

– Nem vagyok képes arra, hogy feltámasszam a halottakat, mint Fenyvesi Zoltán képviselő úr, aki halott emberek ajánlásával kíván indulni a választáson – jelezte a miniszterelnök jelölt, aki szerint ma Magyarországon sokan egyenlőbbnek gondolják magukat másoknál és különösen a fideszes politikusokra jellemző, hogy megdézsmálják a köz javára fordítható pénzeket.

Csak Ajkára érkezése napján három olyan hír látott napvilágot, ami ezt támasztja alá. Az egyik fideszes államtitkár vállalkozása egy eddig nem ismert off-shore cég számláján több mint 1,2 milliárd forintnak megfelelő dollárt parkoltat. Egy államtitkárról kiderült, hogy havi 2,5 millió forint jövedelmet húz az egyik Matolcsy közeli banktól és ezt elfelejtette beírni vagyonbevallásába is. De egyre közismertebbek Kósa Lajos tárca nélküli miniszter több száz milliós “családbarát” ügyletei is.

Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt szerint arra van szükségünk, hogy hétköznapi emberek vezessék az országot, akik teszik a dolgukat és tisztában vannak saját értékeikkel.

– A kormányzáshoz “közülünk való” emberekre van szükség. Olyanokra, akik nem gondolják azt magukról, hogy más dolgokat is megtehetnek, mint amit a többi polgár nem. Olyan emberekre van szükség a kormányzásban, akik nem felejtik el, hogy honnan jönnek. Vagy ha emlékeznek is, akkor a szülőfalujukba viszik az EU-s pénzből épített kisvasutat, amin senki sem közlekedik – hangsúlyozta Karácsony.

A miniszterelnök jelölt elítélte beszédében azokat, akik politikai hovatartozása miatt fosztanak meg egy önkormányzatot a jogos támogatástól. Ő ilyent nem fog tenni – ígérte.

Karácsony Gergely Kárpáti Lajoshoz hasonlóan ugyancsak a választáson való minél nagyobb részvételre buzdította hallgatóságát.

– Arra kérem az ajkaiakat, akik eldönthetik ebben a körzetben a választás eredményét, ne felejtsék el, nem véletlenül van a szívünk a baloldalon. Szavazzanak az igazi változásra és Simicska Lajos egyik pártja helyett a másikra! Kezdjünk új korszakot Magyarországon!

**

Karácsony Gergely az egyik televíziós csatornának adott interjújában ajkai találkozója után elmondta azt is, hogy a Fidesz mindent elkövet, hogy elvegye az emberek kedvét a szavazástól. Az egyik trükk a sok száz közül, hogy kamupártokat, kamujelölteket indítanak. Ezek egy részét már sikerült lebuktatni, de jó lenne, ha az emberek nem dőlnének be ennek a trükknek sem.

Mint az országos médiában már megjelent Fenyvesi Zoltánt, a 3. sz.országgyűlési vk. Fideszes jelöltjét március 3-án feljelentették a tapolcai rendőrségen, majd két héttel később a tapolcai ügyészségen is azzal, hogy ajánlóívein hamis aláírások szerepelnek, illetve az azokon szereplő adatokat korábbi ívekről másolták át. Hivatalos, de meg nem erősített forrásból úgy tudjuk, hogy Fenyvesi Zoltán ügyében elrendelték a nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagyis a Tapolcai ügyészség alapos okot lát a feljelentés kivizsgálására.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás