Kártérítést is követelhetnek a pernye miatt

Már egyesületi formában is tiltakozhatnak a korom ellen városunk polgárai – tudtuk meg Kerekes Bálinttól, az Elegünk van a koromból Ajkán Facebook csoport vezetőjétől, akit az új környezetvédelmi egyesület alakuló ülése után keresett fel lapunk.

gyj_eromu kemenye 5465Az elnök kiemelte, hogy egy éve indította útjára az internetes csoportot, amihez több mint ezerháromszázan csatlakoztak rövid idő alatt. Úgy gondolta, hogy a közösségre a Bakonyi Erőmű Zrt. vezetése is felfigyelt, ugyanis a cég huzamosabb ideig csökkentette a szennyezést és ígéretet tett a szűrők cseréjére. A korom kibocsátás mértéke ebben az időszakban elviselhetőbbé vált Ajkán.

Ám mindez ismét a múlté, a pernye újra jelen van mindenütt. Feketék az erkélyek, az autók és a szabadban felejtett „tiszta” ruhák. Kerekes Bálint szerint ez jelzés, hogy a Bakonyi Erőmű nem vette igazán komolyan a lakosság panaszait, kritikáját, ezért az internetes csoport vezetőjeként egy nagyobb társasággal újabb lépésre szánták el magukat.

– Ez nem mehet így tovább. A korom bosszúságot okoz a város lakóinak, hiszen folyamatosan jelen van mindenütt. Az emberek kénytelenek megváltoztatni életvitelüket és szokásaikat egy külső hatás miatt, ami aggasztó. A körülményeket figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy egyesületi formában tovább küzdünk a korom és a vele járó kellemetlenségek ellen. Mindent megteszünk, hogy rákényszerítsük az erőművet a kibocsátást csökkentő fejlesztések megvalósítására. Ha szükséges elmegyünk egészen a bíróságig és perrel követelünk kártérítést az okozott problémákért. Ez nem csak a mi érdekünk, hanem minden ajkai polgáré – foglalta össze a legfontosabbakat Kerekes Bálint.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás