Kaszálni tanultak a strandon -Videóval

Az elmúlt évekhez hasonlóan hétvégén ismét zenés programokkal és éjszakai élményfürdőzéssel várta vendégeit a Kristályfürdő.  A délutánra meghirdetett zenekarok közül csak kettő adott koncertet a rendezvényen, az est sztárvendégeként pedig Kasza Tibi lépett színpadra.

A fesztivál-szerű rendezvényt a Hangadók zenekar nyitotta délután fél háromkor. A felforrósodott, árnyék nélküli színpadon a zenészek már-már önkívületi állapotban játszottak. Vezetőjük Pallagi Attila gitáros később elmondta, hogy előadásuk közben kétszer volt ájulás közeli állapotban a melegtől, majdnem össze is esett, hiába ivott rengeteg folyadékot. Az együttes többi tagja is hasonló rosszullétről számolt be, ennek ellenére több mint egy órás fergeteges koncertet adtak. A Rekviem, illetve az IronBird zenekarok különböző okokra hivatkozva nem jelentek meg a rendezvényen. Helyükre a Dinamik Rock ’n’ Roll Klub fiatal táncosai érkeztek. A gyerekeket is megviselte a hőség, szívesebben mentek volna inkább a medencékbe, mint fel a színpadra. A körülmények ellenére ők is színvonalas produkciót adtak elő. A késő délutáni órákban az EzOne (ejtsd: ez van) zenekar lépett fel, ők sem fáztak a műsoruk alatt. Hazai és külföldi előadók dalainak feldolgozásaival készültek, de saját szerzeményeik közül is játszottak.
A sztárvendég rajongói már este nyolc óra körül helyet foglaltak a nézőtéren, majd később megérkezett Kasza Tibi, az érdeklődök legnagyobb örömére. Ekkora már egy kisebb tömeg alakult ki a strandszínpad előtt, sokan kijöttek a medencékből és izgatottan várták a műsort. Pontosan fél kilenckor kezdett, zenés előadása negyed tízig tartott. A dalok között egyéb módon szórakoztatta közönségét, táncolni tanította őket, a születésnapost felköszöntötte, valamint a „kaszálás” mozdulatait is elsajátíthatták a nézők. A nagy sikerű koncert végén természetesen visszatapsolták, a Költözz el című sláger volt a ráadás. Ezután a rajongók közös fényképeket készíthettek az előadóval. A budapesti celeb kérdésünkre azt válaszolta, hogy nagyon jól érezte magát Ajkán, a közönség fantasztikus volt, illetve nagyon jó ötletnek tartja az ilyen jellegű strandkoncerteket. A rendezvény medence-partival folytatódott egészen éjfélig, Sári András lemezlovas nosztalgia-slágerekkel fokozta a különleges éjszakai hangulatot.

Mayer Balázs

Fotó: Györkös József & mcgoat

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás