Késsel fenyegette volt kedvesét

Visszaesőként egy év két hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki volt kedvesét megütötte, majd meglopta.

G. István már többször állt bíróság előtt többek között testi sértésért, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért, garázdaságért. A 69 éves, somlóvecsei férfi 2014 októberében faluja buszmegállójában várakozott, majd együtt szállt fel volt kedvesével az Ajkáig közlekedő járatra. Amikor az asszony le akart ülni, a vádlott adott neki egy akkora pofont, hogy a nő azonnal az ülésre esett. G. István még többször meg akarta ütni a nőt, aki kivédte a további pofonokat. Végül is két utas lépett közbe, s lefogta a felindult nyugdíjast.

Egy évvel később a vádlott ittasan felkereste volt asszonyát a lakásán, ahol a féltékeny férfi szóváltásba keveredett a sértettel, aki kénytelen volt kimenekülni a házból, amikor a vádlott elővette a 20 centiméter pengehosszúságú kését. Utánament az utcán a nőnek, majd visszafordult, mert látta, hogy az segítséget kér a helybeliektől.  Bizonyára bosszúból a vádlott magához vette az asszony szemüvegtokját, szemüvegét, mobiltelefonját és annak tartóját, majd hazasietett, ahol a kutyaólban elrejtette a 19 ezer forintot érő lopott holmit.

Az Ajkai Járásbíróság G. Istvánt garázdaság, testi sértés és lopás vétségében mondta ki bűnösnek, akit, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül egy év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt.

A törvényszék nyolc hónapot levett a letöltendő szabadságvesztéséből. A döntés jogerős.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás