KÉZILABDA Változások és sikerek éve az idei

Az Ajkai Trampolin Sportegyesület (ATSE) minden eddiginél zsúfoltabb évet tudhat a háta mögött, hiszen a bajnokságokon túl számos pozitív és egy negatív esemény is történt velük 2017-ben – tájékoztatták lapunkat az egyesület vezetői, akik a közelmúltban értékelték együtt az évet fiataljaikkal.

Az ATSE gumiasztal szakosztálya több országos diákolimpiai helyezéssel (érmekkel és bajnoki címekkel) öregbítette az egyesület és a település hírnevét a 2017-es sportévadban, így a Városi Sportgálán öten is díjazásban részesülnek december 18-án. Ám a tizenegy évnyi jó szereplésnek most vége szakad, mivel a szakosztály szünetelteti innentől a működését, a folytatás pedig kérdéses, derült ki a beszámolóból, de az okokat nem tudtuk meg.

A kézilabda szakosztály viszont sikereket ért el. A különböző korosztályos bajnokságokban nyolc csapat versenyzett az egyesület színeiben. A szivacslabdás fiatalok (U7, U8, U9) a középmezőnyben zárták az évadot. Az U10-es fiúcsapat benne van a régió legjobb hat csapatában. A legidősebb fiúk, az U12-es korosztályban szintén a középmezőnyben zártak, míg az U11-es lányok a felsőházba jutva, mindösszesen három ponttal maradtak le az országos elődöntőről, ami egy erős, összevont bajnokságban kimagasló eredmény a régióban.

Gumiasztalos sikerek

A bajnokságon kívül két nívós tornán, a Pünkösdi Astron Kupán, valamint a Cell Kupán is indult az egyesület. Előbbin négy csapattal képviselték Ajkát és a középmezőnyben végeztek, két játékosuk pedig különdíjat is kapott. Utóbbin egy fiú és egy lány csapat vett részt. Az ifjú titánok tizenegyedikek lettek, míg a fiatal hölgyek a hetedik helyet szerezték meg.

Nyáron, Balatonszepezden és Ajkán alapoztak kézilabdás és szivacskézilabdás táborral, hogy jól kezdődjön az ősz a Fiatal Kézilabdások Napján, ahol már több mint hatvan gyermek érezte testközelből a sportág lüktetését játékos feladatokat megoldva, majd egy napot tölthettek el a Nemzetközi Kézilabda Akadémián az U12-es fiúk, akik a decemberi répcelaki Mikulás kupán a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Mikulás kupa

Az egyesület vezetői szót ejtettek a 2017/18-as szezonról is, amelyben már tíz csapattal kívánnak helytállni. Az eddigi állás szerint az U12-es és az U10-es fiúk a középmezőnyben vannak, az U9-es fiúk (3 ajkai fiúcsapattal) és az U9-es lányok pedig közvetlenül a régió legjobbjai után következnek a sorban.

Az ATSE állománya a 2017/18-as évadban egy saját kisbusszal gyarapodott, így az egyesület a környékről edzésre szállítja a kis kézilabdázókat, ezzel is segítve a családokat. Továbbá beindult az ingyenes óvodás torna, ahol a szivacskézilabdáé a főszerep. A megnövekedett létszám miatt – több mint száz gyermek egyesületi tag már – egy új edzővel bővült a trénerek száma is, Sövegjártó Rita személyében.

A létszámnövekedés és a fejlődés alátámasztja a sportág ajkai népszerűségét, valamint az egyesület sokszínű, eredményes munkáját is, ami azonban nem működhetne a támogató szervezetek (cégek), illetve a lelkes szülők nélkül, akik mindent megtesznek azért, hogy a klub működése zavartalan legyen.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás