Kirabolta a barátját, öt évet kapott

Csupán egy ezrest vett el erőszakkal barátjától egy férfi, aki ezért súlyos büntetést kapott: öt évet kell börtönben töltenie.

A nyolc általános iskolát végzett, alkalmi munkákból élő H. András még 2013 nyarán összefutott Devecserben egy fiatalkorú ismerősével, akin azzal segített, hogy befogadta az otthonába. A barátság rövid idő után megszakadt, mert az év július végén a kamasz elmesélte szállásadójának, hogy a családgondozójától kapott ezer forintot, amit megmutatott. A 34 éves vádlott rögtön le akart csapni a pénzre, ezért kiment a konyhába K. után. Követelte a fiataltól a summát, aki nem adta át neki a pénzt, mire a következő pillanatban kapott egy rúgást a bordájára. Az újabb követelésnek sem tett eleget a kamasz, ekkor H . András kiforgatta a zsebeit az ezresért, majd kétszer ököllel arcon vágta a sértettet, aki nekiesett a szekrénynek.

Az ítélet szerint a következő év májusában ismét lopásra adta a fejét az élettársi kapcsolatban élő vádlott. Az otthonához közeli családi ház udvarába besurrant, majd neki állt lecsavarozni a garázsajtóról, majd a lépcsőről a deszkákat. Pechjére arra járőröztek a rendőrök, akik lefülelték. Fél évvel később újabb akcióba lendült, ez alkalommal a József Attila utca egyik házának melléképületéből tulajdonított el egy 20 ezer forintot érő hegesztőtrafót, amelyet aztán ismeretlen helyen eladott.

Utolsó dobását tavalyelőtt követte el, amikor februárban, ugyancsak Devecserben, egy nyitott garázsból elvitt egy 25 ezer forintot érő körfűrészt, amelyet szintén piacra dobott.

Az orvosszakértő megállapította, hogy a személyiségzavaros, krónikus alkoholista H. András állapota ellenére tisztában volt azzal, hogy mivel jár bűncselekményeinek az elkövetése.

Az Ajkai Járásbíróság H. Andrást rablás bűntette és a lopások miatt három és fél év börtönre ítélte. A törvényszék öt évre felemelte a büntetést.

A döntés jogerős.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás