Kirándult a Diabetes klub

Tartalmas, három napos buszos programot szervezett a Diabetes klub május közepén, amelyen a város több nyugdíjasklubjának a tagjai is részt vettek. Mező Jánosné, a program vezetője tájékoztatta lapunkat a kellemes eseményről.

Délnyugat-magyarországi útjukon elsőként megtekintették a Kis-Balaton csodálatos állat- és növényvilágát. Bejárták a Kányavári-sziget eldugott pihenőhelyeit, ösvényeit. Közben felidézték a Fekete István műveiben olvasottakat a berekről. A természet szépségei után Nagykanizsa városának látványosságait tekintették meg. A szépen gondozott parkok kellemes pihenésre adtak lehetőséget. Itt foglalták el szállásukat. Másnap Horvátország két közeli városát nézték meg. Csáktornyán látogatást tettek a XIII. században épült várban, amelyben otthon érezhették magukat, hiszen számos magyar várura volt az évszázadokon keresztül Magyarországhoz tartozó erődítménynek. Majd Varasdon a barokk építészet remekeiben, jellegzetességeiben gyönyörködtek. A busznyi társaság sok élménnyel gazdagodva tért vissza Magyarországra.

A harmadik napon Kaposvárt, Somogyország fővárosát tekintették meg. A Sétáló utca, városháza, kulturális központ, színház épülete után megnézték a Rippl-Rónai Múzeum kiállítását, amelyet az ország legjelentősebb múzeumai közé sorolnak. Képzőművészeti gyűjteménye egyedülálló. A tartalmas kulturális élmény után Siófok irányába vették útjukat. A déli part fővárosában a víztorony tetejéről körkörösen gyönyörködtek a kilátásban.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás