A kisebb felújításoknak is örülni kell (TV Ajka videójával)

utavatas-a-hotelnal

A városközponti út-és járdafelújítások átadása volt az idei avatássorozat fináléja, amit november 24-én, csütörtökön tartottak meg a Hotel előtti parkoló kijáratánál.

utavatas-a-hotelnal

Az átadott létesítmények között helyet kapott a József Attila utcai járda és gyephézagos burkolat felújítása, szerepeltek járdafelújítások a Szabadság téri parkoló mellett, továbbá a Hotel előtt és a lámpás csomópontnál. A beruházás műszaki tartalma magában foglalta még a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukcióját, útszegélyezést és parkosítást. Mindez 4,5 millió forintba került. Most adták át a Szabadság téren a Torna-patak feletti közúti híd felújítását is, ami a gyalogosfelület burkolatának helyreállítását és a járdaépítést tartalmazta 750 ezer forint értékben. A hordó ebben az évben utoljára gurult a városban. Schwartz Béla polgármester kijelentette, a jövő évben a megújult közlekedési létesítmények száma már az ezret is meg fogja közelíteni, ha ezt az ütemet folytatja az önkormányzat. A városközpontban magvalósult kisebb helyreállítási munkálatokat nagyszabású felújítások követnek majd.

– Remélhetőleg néhány év múlva nagy változásokról tudunk beszámolni. A tervek szerint jövőre felújítják a posta épületét. Napirenden szerepel a Zenit ABC és a Hotel átépítése, és a városközpont szolgáltató épülete is az átépítendő épületek között van. Azt szeretnénk, hogy külön-külön minden épület megújuljon és megszépüljön az Alkotmány utcában, beleértve a vasútállomást, a vásárcsarnokot és az üveggyár boltját is – sorolta a polgármester, és hozzátette, hogy a hozzájuk kapcsolódó közlekedési létesítményeket is át szeretné építeni az önkormányzat.  A Torna-patak környezetének megújulását a híd áthelyezésével valósítanák meg, a két híd közötti patakmedret pedig tóvá szélesítenék ki, ahol pihenőparkot képzeltek el.

A nemzetiszínű szalagot Schwartz Béla és Pad Ferenc vágta át. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a kisebb felújításoknak is örülni kell, és megköszönte mindenkinek, akinek része volt abban, hogy a javítások megtörténhettek.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás