Kisujjukban volt az informatika csínja-bínja

Fotó: gimnázium

Tizenötödszörre tartották meg a Bródy Imre Városi Informatika Versenyt a gimnáziumban, ahol egyénileg és csapatonként is értékelték a szervezők a tanulók teljesítményét szövegszerkesztési, grafikai és általános számítástechnikai ismereteik alapján. A jubileumi szellemi erőpróbán tizenöt diák, azaz öt csapat indult, ám a bródys kisgimnazisták vitték a prímet hazai pályán.

A verseny fókuszában idén Rátai Dániel és találmánya, a Leonardo 3D állt, de ez nem okozott különösebben nehézséget a fiataloknak, hiszen ők már a digitális világ szülöttei. Lelkesen vetették bele magukat a részfeladatokba, amelyek között szünetet tartottak a szervezők, hogy jusson idő egy kis beszélgetésre és pogácsázásra is.

Az informatika versenyt a bródys Táll Barnabás nyerte meg. A hetedikes fiú fejhallgatót és könyvet kapott tudásáért. Második helyen Friedrich Hanna végzett a Borsos Miklós Általános Iskolából, akit szintén fejhallgatóval és könyvvel jutalmaztak. Harmadik legjobbnak Tili Nóra Viktória, Tóth Emese és Heizler Balázs bizonyult, meglepő módon azonos pontszámmal, holtversenyben, ők pendrive-val és könyvvel lettek gazdagabbak. Mindhárman a Bródy Imre Gimnázium 8/G. osztályából érkeztek a megmérettetésre.

Csapat-siker bródys módra (Tóth Emese, Heizler Balázs, Tili Nóra Viktória) Fotó: gimnázium

A csapatok között a Bródy1 (Tóth Emese, Heizler Balázs, Tili Nóra Viktória) és a Bródy2 (Poór Benjamin, Simon Botond, Táll Barnabás) futott be az első két helyre. Harmadikként a Borsos1 (Friedrich Hanna, Marczi Richárd, Szabó Áron) kollektívája remekelt. Az elsők fejhallgatót, a másodikak power bankot, míg a bronzérmesek egeret és USB lámpát kaptak ajándékba.

A szponzorok (helyi cégek és az iskola alapítványa) támogatásának köszönhetően senki nem távozott üres kézzel a rendezvényről. A dobogósok az elektronikai tárgyjutalmak mellett Ősi Attila, egykori bródys diák, ma már nemzetközileg elismert paleontológus könyvét kapták meg elismerésként.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás