Külföldi tanulmányút, második idegen nyelv a hat osztályos gimnáziumban

Archív fotó: Györkös

Hat osztályos gimnáziumi képzésre jelentkezhetnek a jó tanulók a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnáziumba. A felvételt nyert diákok a szeptemberben induló tanévet a 7.G osztályban kezdik.

Riederné Fenyvesi Bernadett igazgatótól megtudtuk, hogy felvételi vizsgát nem tartanak, az ötödik osztály év végi és hatodik osztály félévi eredmények alapján hozzák meg a döntést, amelyben a magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, matematika jegyeket nézik. A tanulmányi versenyeken részt vett diákok előnnyel indulnak, a megyei első tíz és az országos első húsz helyezést beszámítják.

A képzési forma azért előnyös, mert hat évig tudnak készülni az érettségire és már hetedik osztálytól két idegen nyelvet tanulnak. A német és angol mellett a francia nyelvet is választhatják. A kilencedik évfolyamtól a matematikát és az informatikát emelt óraszámban tanulhatják az érdeklődő diákok. Fakultáción az ECDL vizsgára készüléshez is segítséget kapnak.

Az iskolának jól felszerelt nyelvi laborja és informatika szaktanterme van. Az emelt szintű érettségi vizsgára felkészítést is biztosítja az intézmény.

archív fotó, Györkös

 

A hetedikes gimnazisták negyedik éve látogatnak határon túli magyarlakta területre a Határtalanul program keretében. A Vörösmarty ökoiskola, az oktatási programjában kiemelten szerepel a környezettudatos életvitelre nevelés. A diákok szakkörökön, sportkörben vehetnek részt, szerveznek számukra színházlátogatást is. A nyolcadik osztályt végzettek is jelentkezhetnek a gimnáziumi osztályba, de nekik a második idegen nyelvből különbözeti vizsgát kell tenniük az első félév végéig.

Az iskola akadálymentesített, mozgássérült tanulót is tudnak fogadni.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás