Kutyákkal túráztak az erdőben

Az indulás pillanatai (Fotó: Tisler)

Kutyaugatás hallatszott a kislődi iskola sportpályája felől április 14-én. Ezen a napon rajtolt tizedszer a Föld napja tiszteletére megszervezett Kutyával a Bakonyban teljesítménytúra.

A jó időt kihasználva sokan indultak útnak, hogy kedvencükkel együtt megtegyék a 15 kilométeres távot, közben élvezzék a tiszta, erdei levegőt, hallgassák a madárfüttyöt, beszélgessenek más kutyásokkal.

Három gazdikereső kutyát is elvittek a Vahur Állatvédő Egyesülettől – tudtuk meg Antal Laurától, az egyesület vezetőjétől.  Mag Éva, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke arról számolt be lapunknak, hogy elégedettek voltak a létszámmal, ugyanis 177 nevezést regisztráltak. 217 személy tette meg az utat és 160 kutya járta végig a távot.

Néhányan eb nélkül neveztek, természetesen ők is csatlakozhattak.  Sokan érkeztek Ajkáról, de Veszprémből, Pápáról, Várpalotáról, valamint a környező településekről is voltak indulók. A résztvevők 9 és 11 óra között vágtak neki a kihívásnak, amit öt óra alatt kellett teljesíteniük. Az utolsók kicsit túllépték a szintidőt, de a szervezők mindenkit megvártak.  Az útvonal a megszokott volt, az erdőn át Úrkútig majd vissza.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás