Kutyát sétáltatni indult, de nem ment haza, mégis happy end lett a vége

Kulcsár József és kutyája Lendon (Fotó: archív Györkös)

A Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány riasztást kapott Győrből november 12-én, hogy a tizenkét éves Petz Angéla egy nappal korábban eltűnt és ismeretlen helyen tartózkodik, ezért segítségüket kérik a keresésben.

A fiatal lány a család kutyáját vitte le sétálni, ahonnan a megszokott időben nem tért vissza otthonukba. A rokonai és ismerősei azonnal a keresésére indultak a környéken. Egész nap és éjjel keresték, de nem akadtak a nyomára, ezért édesapja november 12-én bejelentette az eltűnését a Győri Rendőrkapitányságon.

Utána érkezett a megkeresés az ajkai kutyásmentőkhöz. Kulcsár József és csapata azonnal elkezdte szervezni az akcióhoz az önkénteseket és a csapatokat.

–  Felvettük a rendőrséggel a kapcsolatot és megkezdtük az információk begyűjtését. Beszéltünk a szülőkkel, majd az osztálytársakkal, barátokkal. Este hat órakor felállt a keresőcsapat, ami az alapítvány önkénteseiből, a Győrszentiváni polgárőrökből, a Győrszemerei polgárőrökből, a Győri Polgárőrség Vizitmentőseiből és civil önkéntesekből állt össze. A munkát a győri rendőrség is segítette. Csoportokra osztva, 12 órás kitartó munka után, a szélsőséges időjárás ellenére eredményesen zárult a mentőakció. Petz Angéla élve és épségben meglett – tájékoztatta lapunkat Kulcsár József,  a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke, aki szerint köszönte jár mindenkinek, aki részt vett a kislány felkutatásában.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás