Lárvával töltött csirkecomb ebédre

Nagy meglepetés érte egyik olvasónkat, aki az egyik ajkai élelmiszerüzletben vásárolt csirkét ebédre. A megsütött combokban ugyanis oda nem illő vendégek voltak. Mint mondta, szokásával ellentétben ezúttal nem harapott jókorát a húsba, hanem késsel, villával szétvágta. Mintha érezte volna, hogy valami nem fog stimmelni a szárnyassal. Ez volt az óriási szerencséje, ugyanis rögtön orrfacsaró bűzt érzett. Ekkor nézte meg közelebbről a külsőre még fejedelminek tűnt étket, amiben az alábbi látvány fogadta.

Meleg lévén a húsok és a tejtermékek hamarabb megromlanak a boltokban, így még fontosabb a körültekintő vásárlás és az elővigyázatosság a nyári ebédek elkészítése során. Persze hiába minden igyekezet, ha az élelmiszerüzletek célja még mindig az, hogy a romlott árukat is értékesítsék akár mindenféle trükköket is bevetve (húsok átmosása, átcímkézése). Sok üzletet csak a profit megszerzése mozgatja, de nem foglalkozik a következményekkel, miszerint a vásárlók akár komolyan meg is betegedhetnek egy-egy étkezést követően.

Aki mégis hasonlóval találkozik az panaszt tehet a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán, hiszen nem az a cél, hogy extrém kaland legyen az étkezés…

Ön is tapasztalt már hasonlót? Szóljon hozzá!

A cikk folytatása: http://ajkaiszo.hu/larvak-husban-nem-az-uzlet-hibazott/

 

Comments

comments

1 Comment

Hozzászólás