Láthatósági mellényben vonatoztak

A kezek egyből a magasba emelkedtek, ha tudták a választ (Fotó: Györkös)

Több mint háromszáz gyermek vett részt a vmk színháztermében lebonyolított KRESZ-Feszten szeptember 21-én, amire az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi óvodásokat és kisiskolásokat invitálta.

A közlekedési, baleset megelőzési rendezvényt Ludvai Zsolt, rendőr őrnagy, az Ajkai Rendőrkapitányság közlekedési alosztályvezetője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy már gyermekkorban fontos elsajátítani a megfelelő ismereteket, hogy biztonságos lehessen a legkisebbek számára is a közlekedés. Rámutatott, hogy a KRESZ-Feszt az iskolarendőre program tanévnyitó kampányának záró eseményeként valósult meg.

A látványos összejövetelt eredetileg az Agórán tartották volna, ám az őszies időjárás a vmk-ba terelte a láthatósági mellénybe öltözött ifjakat. Zsúfolásig telt a terem csivitelő, duruzsoló apróságokkal, akiket rövid idő alatt sikerült elvarázsolnia az Adrenalin Retró és Bulizenekarnak. Az együttes speciális, közlekedési ismereteket bővítő, interaktív gyermekműsorral készült, így a közönség néhány számot követően már együtt tapsolt, énekelt, ugrált és felelgetett a feltett kérdésekre.

A kutyasimogatás örök sláger a gyermekek körében

A gyerekek jó hangulatát tovább fokozta, hogy nem kellett egy helyben maradniuk, elindult ugyanis a vonat, amire egytől egyig mindenki felkapaszkodhatott. Hatalmas élmény volt számukra a sorok között kacskaringózni.

Meglepetésvendégként Kulcsár József, a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke és kutyája érkezett a színpadra. A program cukorosztással és kutyasimogatással zárult.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás