Látni-látszani, fontos a a jól láthatóság

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet a baleset-megelőzésre. A szervezők és az akcióban részt vevők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és látszani kampányt, amihez Ajka is csatlakozott.

Az ősz beköszöntével fel kell arra készülni, hogy  a nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbá válnak, megjelenik a köd, ez pedig nedvessé és csúszóssá teszi az utakat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ezért kiemelt hangsúlyt fektet a megváltozott útviszonyokra, hogy ezáltal csökkentsék a balesetek számát.

Nem csak az autósak ellenőrizték, hanem a bicikliseket és a gyalogosokat is október 19-én, hiszen ők a legvédtelenebb résztvevői a közlekedésnek – mondta el Finta Péter rendőr százados. Számukra lámpát és fényvisszaverő mellényt osztottak a Fő utcai bicikli úton. Ezzel is hozzá járulva ahhoz, hogy a továbbiakban a közlekedésben biztonságosan és mások számára jól láthatóan vegyenek rész.

A két hónapon át tartó országos akciónak megújult a kampányfigurája, mostantól egy bagoly hirdeti, hogy a kampányban való részvétel bölcs döntés.

A kezdeményezéshez két szerviz is csatlakozott Ajkán, de megyeszerte több helyszín áll az érdeklődők rendelkezésére,  ahol ingyenesen vizsgálják át a világítóberendezéseket. Finta Péterrel készült riportunkat alább tekinthetik meg.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás