Lepkék a múzeumban

Fotó: Györkös

Különleges, Magyarországon ritkán látható, egzotikus országokból hozott lepkéket és rovarokat láthatnak március 17-ig az érdeklődők a Városi Múzeumban.

Kiss Szilárd szombathelyi gyűjtő évtizedek alatt országosan egyedülálló gyűjteményt hozott létre.  Érdeklődését 7 éves korában az édesapjától kapott lepke keltette fel. Azt követően figyelte meg a természetet és kezdett gyűjteni. Később, amikor élsportolóként járta a világot, lehetősége volt más tájak rovarJaival, lepkéivel, állatvilágával megismerkedni.

A gyűjtő neve a sportot kedvelőknek is ismert. Súlylökőként országos csúcsot állított fel, versenyzett a Sydney-i Olimpián, majd  egy orvosi műhiba véget vetett a felfelé ívelő  sportkarrierjének. Ma testnevelő tanárként dolgozik, iskolájában szakköri keretben ismerteti meg az érdeklődő diákokkal az állatvilágot. Amíg sportolt, Ausztráliából és Kínából is hozott lepkéket. A sportpályafutása befejezését követően már kevesebb lehetősége van erre. A kiállított állatok mellett a látogató olvashatja, mikor és hol fogták be, mik az állat jellemzői, így nem csak megcsodálni lehet a természet szépségeit, hanem sok újat tanulni is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás