Leültették az önbíráskodót

Illusztráció

Börtönbüntetésre ítélték azt a 47 éves csöglei férfit, aki megfenyegette ismerősét. N. S. már évekkel ezelőtt is összeütközött a törvénnyel. Kényszerítés, garázdaság vétsége, testi sértés miatt is már elítélték, amiért felfüggetett szabadságvesztéseket szabott ki a bíróság a nőtlen férfire. Tavaly 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották rágalmazás miatt, majd tavaly hamis vádért fél évre leültették.

A törvényszéket is megjárt eset 2013 áprilisában történt, amikor a vádlott észrevette, hogy az utcán az egyik ismerőse kézikocsit tol, amelyen karók voltak. A férfi rendkívül ideges lett, mivel azt hitte, hogy az ő karóit lopta el a falubelije. Kiszaladt az utcára, ahol a megrémült férfit a vállánál fogva megrángatta. A sértett ekkor a kocsiban lévő balta után nyúlt, de azt N. S. kicsavarta a kezéből és elhajította.

A vádlott sietve kihozott az udvarából egy fahusángot, amellyel követelte vissza a karókat, ám ezeket nem adta oda neki a sértett. Amikor egy harmadik férfi is a helyszínre érkezett és felelősségre vonta N. S.-t, a vádlott támadásba lendült, de nem ütötte meg a békességet akaró illetőt. Annyit azért mondott neki, hogy: “Most agyonütlek!” Majd kezében a másfél méteres fahusánggal a haragosa után indult, aki végül is szép szóval lecsitította agresszív támadóját.

Az Ajkai Járásbíróság N. S.-t, aki bizonyos személyiségzavarban szenved, önbíráskodás bűntettének kísérte miatt ítélte el másfél év börtönre. A törvényszék jogerősen egy évre enyhítette a szabadságvesztés idejét.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás