Libatöpörtyűs kukoricamáléval ünnepelték Márton napját

Fotó: Györkös

Bőséges libalakoma, régi falusi ízek, vidám társaság, harmonikazene. Ez várt mindenkit a bódéi Nosztalgia Nyugdíjas Klub ludas délutánján november 11-én,  a közösségi házban.

A program ugyan délután három órakor kezdődött, de az asszonyok már reggel munkához láttak. Az 50 adag ludaskása mellé egy igazi régi falusi ételt, a libatöpörtyűs kukoricamálét is elkészítették.

Szimeiszter Imréné klubvezető köszöntőjében elmondta, hogy  évek óta megtartják a Márton napot. A klubvezető, aki gyermekkorát Tüskeváron töltötte, szívesen emlékszik vissza az ottani Márton napok hangulatára. Az ottani ízeket szeretné visszavarázsolni a bódéi asztalokra.

A délutánon a klub versmondója, Szimeiszter Imre elszavalta Arany János Családi kör című versét, majd harmonikázott. A résztvevők köszöntötték névnapja alkalmából Kanalas Mártont. A libás ételek elfogyasztása után a klub tagjai süteménnyel kínálták vendégeiket.

Szimeiszter Imréné elmondta, hogy a klub egy másik hagyományőrző rendezvénye is kapcsolódik a libához. Minden évben januárban tollat fosztanak, majd az abból készült paplant egy helyi kisgyermeknek ajándékozzák a fosztást lezáró ünnepen, a sudrin.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás