Luxusélelmiszer lesz a tejföl?

Igencsak megdrágulhat a jó minőségű hazai tejföl ősztől, ráadásul vélhetőleg kisebb mennyiség kerül majd a boltokba, mint eddig.  Úgy tudjuk, hogy  az áremelkedés akár akkora mértékű is lehet, hogy a luxus cikkek között kell majd emlegetnünk a magyarok többsége által szeretett és sok étel alapanyagént szolgáló élelmiszert. 

A drágulást internetes portálok értesülései szerint azzal indokolják, hogy a hazai feldolgozóknak külföldről kell beszerezniük az egy év alatt háromszorosára drágult zsíros tejszínt, a magyar tejek beltartalmi értéke ugyanis alacsony.

Eltűnik a strandokról a tejfölös-sajtos lángos, vagy csak a legtehetősebbek tudják majd ezentúl megvenni? Portálunk a balatonedericsi strandon ennek próbált utána járni. A megkérdezett lángosozók, mintha csak összebeszéltek volna, annyira összhangban mondták, hogy ők eddig sem az alapanyag árát vették alapul, hanem a minőségét. Árat már évek óta nem emeltek, így a tejföl árának növekedése valószínűleg a jövőben sem fogja befolyásolni a Balatonhoz nélkülözhetetlen tejfölös lángos árát…

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás