Manók és tündérek – mesevilág kiállítás a múzeumban

Fotó: Györkös

Az egyik legértékesebb tett az életben, amikor mesét mondunk a gyerekeinknek. Kocsisné Zsigó Jolán ezt teszi, de nem a hangjával, hanem a kezével, amit úgy hívunk: kézművesség. Sipos Ottóné így mutatta be az alkotót március 19-én a Városi Múzeumban első ajkai kiállításának megnyitóján.

Kovács Imréné óvónő kezdeményezte a balatonarácsi nyugdíjas ötletes, kreatív munkáinak bemutatását, aki a természet nyújtotta ajándékokat használja alapanyagként. Angermayer Judit muzeológus nyitott volt az ötletre, így megszervezték a programot, amit a Székhely Óvoda Misi Mókus csoportjának apróságai tavaszhívogató műsorukkal és rajzaikkal tettek színesebbé.

Az alkotó nyugdíjasként gyakran járja az erdőt barátaival. A túrák közben egy-egy tobozt, makkot, kiöregedett fatuskót vagy éppen a fenyőfa kérgét ahogy a kezébe veszi, elképzeli lelki szemeivel, mit lehetne belőle készíteni. Csipkéket, selyemvirág szirmokat, magvakat is használ, a festésükhöz pedig akrill- és vízalapú festéket. A hangyáktól a katicabogáron, méhecskéken, madarakon át a manókig szinte kimeríthetetlen a fantáziája, a szemünk előtt valósággal megelevenedik az erdő. Az ovisok és a pedagógusok 22-én és 23-án próbálhatják ki kézügyességüket.

A kiállításhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket a helyszínen, amelynek időpontja március 24. 10 óra. Az alapanyagot a szervezők biztosítják, az alkotó maga tartja a foglalkozásokat.

A tárlat április 7-ig tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás