Megemlékezések nemzeti ünnepünkön

Szeretettel várjuk Ajka város lakóit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre március 15-én.

Program: 9.00 Kézműves foglalkozás gyermekeknek a Kossuth-parkban, 9.15 Honvéd sírok koszorúzása a régi temetőben, 10.00 Megemlékezés és műsor a Kossuth-szobornál. Ünnepi beszédet mond: Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Közreműködik az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a Platina Táncstúdió, illetve az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar.  A műsort szerkesztette és rendezte: Ramasz Vanda és Ramasz László. Kérjük a pártok, társadalmi szervezetek képviselőit koszorúzási szándékukat március 13-ig szíveskedjenek jelezni a 88/200-388-as vagy a 88/211-744-es telefonszámon.

Megemlékezések a városrészekben

Bódé: Március 15-én 15 órakor megemlékezés és koszorúzás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére a bódéi emlékparkban a Nosztalgia Nyugdíjas Klub szervezésében. Ünnepi beszédet mond Szabó-Kovács Krisztina tanár, műsort adnak a Táltosok Társulatának tagjai.

Bakonygyepesen a Gyepesi Örökségünk Egyesület szervezésében koszorúzással egybekötött ünnepséget tartanak március 15-én 14 órakor az 1848-as Emlékműnél az iskola előtti téren. Ünnepi beszédet mond Pék Attila önkormányzati képviselő. Közreműködik a Gyepesi Nyugdíjas Klub énekkara.

Padragkút: A Civil Fórum Padragkútért Egyesület március 14-én tartja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából az ünnepi megemlékezést. Este fél hatkor a padragi iskolától fáklyás felvonulás indul a Bányász Emlékparkban lévő kopjafához. A műsort a helyi általános Iskola diákjai adják, fellép a Jubilate Női Kar,  ünnepi köszöntőt mond Puskás Károly  önkormányzati képviselő.

Csékút: A Csékúti Baráti Kör tisztelettel meghívja az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő koszorúzási ünnepségre március 15 – én 15 órakor a csékúti temetőben állított kopjafához. Ünnepi köszöntőt mond Pászti Tibor. A műsorban közreműködnek az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar tagjai, a helyi általános iskola tanulói és Biróné Bognár Ágnes. A rövid megemlékezés után a szervezetek és magánszemélyek koszorúznak, ezt követően a résztvevők a Bánki Donát Természetbarát Egyesület tagjainak részvételével kisétálnak a csékúti Ótemetőbe, ahol elhelyezik az emlékezés virágait a néhai nemzetőrök sírjainál.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás