Megint regisztrálhatjuk kerékpárunkat

Az Ajkai Rendőrkapitányság az idei évben is folytatja a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében indított „Házhoz megyünk!” elnevezésű országos kampányt.

A program lényege, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. Ennek érdekében 2017. június 23-án 15-17 óra között az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ udvarán (Ajka, Móra Ferenc utca 7.) rendőrségi szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat. Igény esetén az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatát is elvégzik egy későbbi időpontban díjmentesen!

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „BikeSafe” elnevezéssel országos programot indított, amelynek célja az országos kerékpár regisztrációja.

Június 23-án 15-17 óra között szintén az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ udvarán az Ajkai Rendőrkapitányság közreműködésével ingyenesen lehetőség nyílik a kerékpárok regisztrációjára, amely egységesen a www.bikesafe.hu internetes felületen történik.

Aki regisztrálja a kerékpárját az adatbázisba, annak nagyobb esélye lesz arra, hogy ha ellopták a kétkerekűjét, az megkerül. A regisztráció során lefényképezik a kerékpárt és a tulajdonos kap hologramos matricát, valamint igazoló kártyát is.

Hazánkban jelenleg a kerékpároknak semmilyen nyilvántartása nincsen. Azzal, hogy nyilvántartásba veszik a biciklit, igazolni tudják, hogy a regisztrációkor a kerékpár az adott személy birtokában volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés), pedig a tulajdonjogot is alá tudják támasztani.

A regisztrációhoz szükséges a vázszám megtisztítása, a kerékpár bizonylatai (abban az esetben, ha rendelkezik vele), illetve a tulajdonos személyi igazolványa és lakcímkártyája.

Mindenkit szeretettel várunk programunkra!

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás