Megütötte a buszvezetőt

Illusztráció

Egy agresszív férfi rátámadt egy autóbuszvezetőre, amiért bíróság elé kellett állnia. Az eset tavaly május 24-én történt a kora délutáni órákban Ajkán.

Egy volán gépkocsi a Batthyány téren (Tósokberénd) kénytelen volt megállni, mert egy személygépkocsi szabálytalanul parkolt. A buszos, hogy figyelmeztesse az autó vezetőjét, többször megnyomta a dudát. A közelben lakó K. G. ettől viszont ideges lett, mondván a környéken sok gyerek és idős ember lakik. Odament a buszhoz, s számon kérte a vezetőtől, hogy miért dudált. Az autóbusz mellett állva – szóváltás közben – a 33 éves vádlott benyúlt az ablakon, s egyszer tenyérrel arcon vágta a vezetőt, majd többször megütötte a kezét és megkarmolta.

A tárgyaláson az ajkai férfi azt állította, hogy ő csak az ablakot ütötte meg, nem ért hozzá a gépkocsivezetőhöz. Azt is hozzátette, hogy az illető úgy sérült meg, hogy a busz ablakát ráhúzta a saját fejére.

Az Ajkai Járásbíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott elkövette a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét, valamint a testi sértés vétségét. Halmazati büntetésül a férfit másfél év börtönre ítélték, aminek a végrehajtását ugyanennyi időre felfüggesztették.

A törvényszék helyben hagyta a döntést.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás