Megütötte a pultost

Egy 42 éves férfire börtönbüntetést szabott ki a bíróság kifosztás és garázdaság miatt.

Az élettársával három kiskorú gyereket nevelő R. Balázs nem először került összetűzésbe a törvénnyel. Közlekedésbiztonsága elleni bűntett miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, majd csalás miatt egy év négy hónapot kellett rács mögött töltenie.

A vádlott tavaly március közepén a késő délutáni órákban az egyik devecseri csárdában mulatta az időt, meglehetősen ittasan. A sör árának kifizetése miatt szóváltásba került a pultossal. A nő pusztán a pénzt kérte el az italért, amin R. Balázs bedühödött, s ököllel torkon ütötte a nőt. Mint, aki jól végezte  dolgát, már indult kifelé a szórakozóhelyről, ám ekkor belerúgott egy férfi oldalába. Az egyik vendég fölre rántotta az erősen ittas férfit, hogy megakadályozza a további balhékat. A vádlott közben észrevette, hogy a pultos hölgy farzsebéből kiesett a 20 ezer forintot érő mobiltelefonja, amelyet gyorsan felkapott, s elrejtett kabátja zsebébe. Végül is nem tudott lelépni a telefonnal, mert lebukott. A készüléket visszakapta a sértett, aki az ütéstől nem sérült meg, s nem terjesztett elő magánindítványt könnyű testi sértés miatt. Ugyancsak eltekintett a megrúgott férfi is a feljelentéstől. Ettől függetlenül eljárás indult az agresszív férfi ellen, aki annyira részeg volt aznap, hogy a későbbiekben nem emlékezett a történtekre.

Az Ajkai Járásbíróság kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt a visszaeső vádlottat két évre elítélte. A büntetés végrehajtását viszont négy év próbaidőre felfüggesztették. A törvényszék ellenben becsukta a férfit: két évre börtönbe kell vonulnia.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás