Megyefutás jó hangulatban, kellemes időben

Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft ügyvezetője az Agórán várta a futókat (Fotó: Györkös)

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség a tavaly újjáélesztett kezdeményezéshez hasonlóan idén ismét meghirdette a Megyefutást, hogy két nap alatt 28 település bevonásával tisztelegjenek a környék sportolói a mozgás, valamint egyúttal a Szent László emlékév előtt. A menet október 4-én Tapolcáról indult és másnap Veszprémbe érkezett. A kezdeményezéshez Ajka is csatlakozott.

A program keretében a megyezászló is körbejárt a településeken, minden városban emlékszalagot kötöttek rá. Mivel a rendezvény a fiatalok megmozgatását tűzte ki célul, így településünkön is értesítették az iskolákat a szervezők, hogy diákjaik csatlakozzanak a lelkes helyi sportolók mezőnyéhez és hosszabb, rövidebb távon kísérjék őket és a zászlót az úton.

Ládi János nyomában a Borsos Miklós Általános Iskola diákjai futottak

Városunkban a tavalyi felálláshoz hasonlóan Ládi János, a Bakonyi Tájfutó Klub elnöke és Szabó Csaba egykori távfutó vállalta a nemes feladatot, hogy egy nagyjából huszonhat kilométeres távval járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. Ládi János Devecserből indult, ahol tizenkét iskolás csatlakozott hozzá, együtt futottak egészen Kolontárig. Kolontárról Tósokberéndre egyedül tempózott tovább, ahol a Borsos Miklós Általános Iskola tizenöt diákja és testnevelő tanáruk Hubai Tímea várta és kísérte egészen Ajkán az Agóráig a tájfutót. Útközben, a Pénzes-hídnál becsatlakoztak hozzájuk a Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói is, hogy újabb tizenöt taggal bővítsék a futók számát.

Szabó Csabát a Bánkisok kísérték (az indulás pillanatai)

Ládi János az Agórán, a Polgármesteri Hivatal lábánál adta át a stafétát Szabó Csabának, miután Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a beérkezőket és felkötötte a megyezászlóra az ajkai szalagot.

A belvárosból az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének harmincöt diákja kísérte a futót Noszlop irányába, ahol immár a helyi iskolások csatlakoztak a menethez, hogy eljussanak az ottani Polgármesteri Hivatalig. A futók balesetmentes célba érkezését rendőrségi autó biztosította a táv egészén.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás