Mesehelyszínről a gyógynövénykertbe

Mikkamakka, Dömdödöm és Bruckner Szigfrid neve bizonyára ismerősen cseng mindenkinek a Négyszögletű Kerek Erdő című meséből. A Bródy túrakör tagjai most a valóságban is felkeresték a helyet.

A fiatalok az ajkai buszpályaudvarról indultak, hogy a 12 kilométeres távot túravezetőjük, Pegánné Göntér Szilvia segítségével teljesítsék. Halimbáig busszal utaztak, ahol Kovácsné Véber Eszter Halimba alpolgármestere várta őket, hogy végigkalauzolja a kis csapatot a túrán.

Az Atibor-hegyen, vagy másnéven a Négyszögletű Kerek Erdőn át tartó útjuk elvezetett a Malomvölgy mellett. Fogadott vezetőjük beszélt a hegyet alkotó mészkőről és a Szent László pénzről is. A mesebeli vidéken a diákok kaptak egy kis szabadidőt, így  a hegytetőről megcsodálhatták a pompás kilátást a Kab-hegyre, az Agár-tetőre és a Somlóra is. Megkerülve a hegyet visszaérkeztek a faluba, ahol a gyógynövénykertben tettek látogatást. Jártak Szalai Miklós szülőházában is, ahol az alpolgármester részletesen mesélt az esperes gyógynövénygyűjtő szenvedélyéről és  arról, hogy hogyan kell a növényeket tárolni. A Halimbárium teakeverék történetével is megismertette a bródysokat.

Minden résztvevő jól érezte magát a hétvégi kiránduláson, ami az idei utolsó volt. A következő túrára február 3-án indul a csapat.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás