Mesél az erdő

Fotó: Györkös

Második alkalommal szervezték meg a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Fürst Sándor utcai épületében a területi természetismereti vetélkedőt, amelyre nyolc iskolából tizenhét csapat érkezett, hogy összemérje tudását az erdőről.

A verseny az 5-6. évfolyamos tananyaghoz kapcsolódott, ám az előre várható természetismereti, környezetismereti, biológiai, földrajzi alapismereteken túl szükség volt a diákok irodalmi és matematikai tudására is a játékos feladatok teljesítéséhez.

Riederné Fenyvesi Bernadett igazgatótól megtudtuk, hogy amíg a csapatok a feladatok megoldásával foglalkoztak, addig a felkészítő és kísérő tanárok, valamint a vendéglátó pedagógusok szakmai kérdésekről tanácskoztak kötetlen hangnemben.

Az iskola pedagógusaiból álló háromtagú zsűrinek nem volt egyszerű dolga az értékelésnél, mert minden csapat jól teljesített, így minden versenyző emléklapot kapott. A városlődi Trombitagombák ismerték a legjobban az erdőt. Második helyen az úrkúti Tengelicevő Vadkörték végeztek, míg a Vörös rókák csapata lett a harmadik. A ravaszdik a tósokberéndi Szent István király Római Katolikus Általános Iskolából érkeztek, hogy az első két csapattal együtt bezsebeljék a jutalomkönyveket. A verseny főszervezője a természettudományos munkaközösség vezetője, Vassné Balázs Györgyi volt.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás