„Meseszép” kiállítás, ahol még a tam tamot is grafikus-zenész ütötte

Fotó: Györkös

Az ismert művész, Kapolcsi Kovács Csaba, az Ajkai Grafikai Műhely alapító tagja bocsátotta rendelkezésre a közelmúltban készült grafikáit november utolsó napján, amelyek még két héten át díszítik a White Dog Cave Pub falait. A „párlat-tárlat” elnevezésű kiállítást második alkalommal szervezték meg a rendhagyó kiállítóhelyen, amely a fiatalság egyik kedvenc szórakozóhelye és ahol az idősebb generáció is egyre gyakrabban „előfordul”, főként az utóbbi hónapokban.

Szabó Ágnes, a vendéglátóhely üzemeltetője, felelősséget érez saját korosztályának kulturált szórakozási lehetőségei iránt. A „párlat-tárlat” kezdeményezés lényege, hogy közelebb hozza a művészetet az emberekhez, amit nem kizárólag múzeumi körülmények között lehet megtenni.

Kapolcsi Kovács Csaba kiállítását Horváth Réka nyitotta meg

Horváth Réka, fiatal grafikusművész, az első „párlat-tárlat” kiállítója, nyitotta meg a rendezvényt, ahol a családtagok mellett nagy számban vettek részt művészetkedvelő barátok, régi-új tanárok és tanítványok, kollégák és érdeklődő ismerősök. Az este mottójának „a mese mindenkié” gondolatot szánták, hiszen számos kiváló munkája mellett Kapolcsi Kovács Csaba korábban gyerekeknek, fiataloknak íródott könyveket is illusztrált.

A grafikusművész szívesen fogadta a barátok, ismerősök érdeklődését

Mi felnőttek a mesék kapcsán leginkább a szüleink, nagyszüleink ölében eltöltött meghitt pillanatokra, vagy a kisgyermekeinknek felolvasott történetekre gondolunk, pedig a mesék nincsenek életkorhoz kötve. Arra ösztönöznek bennünket, hogy a hétköznapokból kilépve szárnyaljon a fantáziánk. Így bárkiből válhat királyfi, hercegnő, bátor lovag, szundító macska vagy éppen hétfejű sárkány – fogalmazott Réka, aki művész kollégája és jó barátja sajátos ikonográfiájára hívta fel a figyelmet. Azt is elárulta, hogy munkásságuk hasonló és a kiállításon zenélő Baranyai Ferenc – aki szintén kiváló grafikus – mutatta be őket egymásnak az Ajkai Grafikai Műhely táborában.

A látogatók hosszasan elidőztek egy-egy mű előtt állva és még sokáig beszélgettek egy pohár forralt bor mellett a kényelmes fotelokban, amihez Baranyai Ferenc és Szigethy Attila szolgáltatta a zenei aláfestést.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás