Meseszerű ősz üdvözlő

A gyerekek maguk is színészek lettek a darabban (Fotó: Györkös)

Akinek a helyén van az esze és a szíve az még az ördöggel is elbánik – hangzott el a mese tanulsága az Őszköszöntő játszóházat záró bábszínház utolsó mondataként. A gyerekek bólogatással nyugtáztak az igazságot, a kezük ugyanis már tele volt a kézműves foglalkozáson készített őszi díszekkel, amit a szüleiknek szántak.

Nyüzsgéssel és hangos kavalkáddal telt meg a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulája október 5-én délután, ugyanis a vmk ifjúsági csoportjának munkatársai, Horváth Rita és Viaszné Meinczinger Katalin őszköszöntő kreatív délutánt szerveztek kisiskolások számára.

 

A rendezvényre közel száz gyerek látogatott el három iskolából, hogy természetes alapanyagokból őszi dekorációkat készítsen és jól érezze magát a kézműves foglalkozást követő bábszínházon.

Az aulában négy asztalnál segítőkkel, papírból, filcanyagból és termésekből az évszakhoz illő ajtódíszt, üzenőt, kulcstartót és asztaldíszt készíthettek az iskolások. Pajer Zoé és Ignácz Kevin, a Borsos Miklós Általános Iskola 3/a. osztályos diákjai elmondták, hogy szívesen kreatívkodnak és már nem először vettek részt hasonló foglalkozáson az osztállyal. Mindkettőjüknek az asztaldísz elkészítése tetszett a leginkább, hiszen olyan terményeket, bogyókat használhattak fel, ami nekik tetszett. Beszélgetésünkkor már izgatottan várták a bábszínházi előadást. Nem is sejtették, hogy a Ramazuri Bábszínház jóvoltából nem is egy, hanem két darabot láthatnak.

A társulat elsőként a Rátóti csikótojás című mesébe vonta be az ifjúságot, majd az Ember harca az ördöggel következett. A gyerekek, nemcsak mint nézők, hanem mint szereplők is részesei lehettek a kibontakozó cselekménynek az első darabban, így nagy nevetésekből és izgés-mozgásból is kijutott a kiállítóteremben lévőknek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás