Miénk a legsportosabb tűzoltó-parancsnokság

Csütörtökön rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2017. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyét, ahol mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát.
A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai versenyt Miskolczi Tibor tű. ezredes nyitotta meg, aki beszédében az együttműködés erősítésének fontosságát, valamint az ilyen és ehhez hasonló jól szervezett sportversenyek fontosságát hangsúlyozta.

Az Ajkai Sportcentrum által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett, végül pedig a négyszer százméteres váltóval zárult a megmérettetés.

A verseny az idei évben is kiélezett volt és nagy izgalmakat hozott, amelynek végén, talán a hazai pályán versenyző ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata diadalmaskodott, megelőzve a pápai, illetve a balatonfűzfői tűzoltókat. Mögöttük a pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokság végzett a negyedik, a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság az ötödik, míg a badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság a hatodik helyen.

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:

Kiss László tű. főtörzsőrmester – Pápai HTP
Varga Krisztián tű. főtörzsőrmester – Pápai HTP
Visi Ferenc Ágoston tű. törzsőrmester – Ajkai HTP

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás