Mikulásnak öltözve kocogtak

Három a magyar igazság és egy a ráadás – tartja a mondás. Remélhetőleg az ajkai Mikulásfutás szervezői nem értenek ezzel egyet és még hosszú évekig meghirdetik városunkban a családi programot.

Szigeti Ildikó és Ujlaki Alfonz nevéhez több csoportos futás megszervezése is fűződik, legutóbb az országfutás kapcsán számoltunk be tevékenységükről, most a hagyományosnak mondható Mikulásfutásra látogattunk el, ahol közel ötven futó bújt piros ruhába, gyerekek és felnőttek egyaránt.

A csapat mint mindig, ezúttal is az egyik áruház parkolójában gyülekezett, ahonnan akár egy katonai kiképző alakulat futottak be a városközpontba, a karácsonyi vásárra egy fotó erejéig. Útközben szaloncukrot osztottak a járókelőknek, ami nemcsak az ajándékot kapók arcára, de a futókéra is mosolyt csalt. Az ötletgazda, Szigeti Ildikó elárulta, hogy mindig elérzékenyül, ha futásról van szó, de megtudtuk tőle azt is, hogy a Mikulásfutás gondolata azért pattant ki a fejéből, mert szereti bevonni a gyermekeket a mozgásba és egy ilyen kezdeményezés mindig jó alkalom a sport népszerűsítésére.

A következő cél az újévi futás lesz, ami január 1-jén 10 órakor indul egy új pályával. Eddig a Sárcsi-kútra futottak, 2018-ban meglepetéssel készülnek. 18 kilométert futnak majd, amit osztottan, váltófutásként is lehet teljesíteni.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás