Minden az állatokról szólt az iskolában

Sok adományt gyűjtöttek a gyerekek (Fotó: Györkös)

Az Állatok Világnapját adománygyűjtéssel, rajzversennyel és új udvari játékok felavatásával ünnepelték a Borsos Miklós Általános Iskola Eötvös utcai épületének diákjai október 4-én, ahol kutyás bemutatóból és kacsatáncból sem volt hiány a nap folyamán.

Érkezésünkkor már az ajtóban a rajzpályázat győztes alkotásai fogadtak bennünket. A melléjük tűzött cetlikből kiderült, hogy Pésó Marcell, 3/B.-s tanuló munkáját tartották a legszebbnek a pedagógusok. Pajer Zoé (3/A.) műve lett a második, Szövérfi Ivett (2/C.) alkotása pedig a harmadik legjobb. Különdíjban Hoffmann Nóra (3/C.) és Szabó Laura (1/A.) részesült.

Pésó Marcell büszkén vette át ajándékát a rajzpályázat kapcsán

Az udvaron a kisdiákok már összegyűltek, hogy megnézzék egymás produkcióit, műsorát a világnap alkalmából. Volt versmondás, baglyos koreográfia a dr. Bubó zenéjére és kacsatánc is. A gyerekek élvezték a jó időt és a közösen töltött perceket, ám a legjobban mégis Flóra kutyának örültek, akit mindenki kedvére simogathatott.

Antal Laurával, a Vahur Állatvédő Egyesület és az Ajkai Ebrendészeti Telep vezetőjével érkezett az eb a gyerekek legnagyobb örömére. Az állatvédő az egyesület tevékenységéről és a felelős állattartásról beszélt a kisdiákoknak, felhívva a figyelmet arra, hogy mennyi szeretetre és törődésre van szüksége a házi kedvenceknek, legyen szó kutyákról, macskákról, hörcsögökről, vagy éppen nyulakról. A legfontosabbak átbeszélése után közös kvízre invitálta a gyerekeket, akik a jó válaszokért cukorkát kaptak jutalomként.

Flóra kutya ellenőrizte az adományokat, hogy rendben vannak-e

Ám nemcsak az intézmény tanulói részesültek ajándékban, ugyanis ők maguk és családjaik a menhely kutyáit akarták meglepni, ezért gyűjtést hirdettek. Nagy mennyiségű konzerv, táp, játék és takaró jött össze, amit a világnapon adtak át Antal Laurának, akitől megtudtuk, hogy 70-80 kutyájuk van rendszeresen a telepen.

A gyerekek a rendezvény keretében tudták meg a papírgyűjtés eredményét, végül felavatták a játszótéren a két új játékot, amelyekről szélnek eresztették a lufikat. Az iskola minden tanulója körbe állt és együtt is eljárták a kacsatáncot. Délután pedig Kulcsár József tartott kutyás bemutatót az udvaron.

Kacsatáncolt az egész iskola

Nagy Erzsébet intézményvezető helyettes lapunk kérdésére elmondta, hogy intézményükben 168 alsós diáknak szereztek örömet a világnap megtartásával, amellyel a természet szeretetére és a felelős állattartásra hívták fel a figyelmüket. A program megszervezésében Szolga Andrea és Halcsákné Egyed Szilvia pedagógusok vállaltak főszerepet.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás