Minden eddiginél többet gyűjtöttek

A Legszelektívebb Csapat verseny győztese a a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 2/C. osztálya (Fotó: Györkös)

Az Avar Ajka Nonprofit Kft. gyűjtési területén tizenkét intézmény, százhárom csapata, kétezer-háromszázharminchét fiatallal vállalkozott a kihívásra, hogy részt vegyen a #Legszelektívebb Csapat versenyében, amelynek a közelmúltban volt az eredményhirdetése. A gyerekek összesen 94 tonna papírt és 1,5 tonna PET palackot gyűjtöttek össze, ami messze meghaladja a korábbi évek gyakorlatát. #avarajka

A cég a helyi és környékbeli óvodákban, iskolákban ismét meghirdette a versenyt, a tavalyi sikeren felbuzdulva és hogy tovább ösztönözze az intézményekben a környezettudatos szemléletmód átadását. Vági Károly, az Avar Ajka Nonprofit Kft. közterület fenntartási üzemvezetője megerősítette, hogy cégük híve a folyamatos fejlesztésnek és a hosszú távú együttműködésnek, ezért tartják fontosnak az ifjabb generációk bevonását az akcióikba. Szerinte Ajkán és a környéken egyaránt a papírgyűjtésnek van nagyobb hagyománya, de a műanyag palackok és kupakok leadása is egyre népszerűbb, amit a begyűjtött mennyiség alátámaszt.

– A szemléletformálás a fő célunk, amihez az intézmények nagy segítséget nyújtanak, hiszen komolyan veszik a felhívásainkat, partnerként tudunk velük együttműködni. Egyre természetesebb a környezettudatos, cselekvő hozzáállás a részükről és a családok részéről is, ezt pedig értékeli a cégünk. A versenyben minden résztvevő iskolát és óvodát oklevéllel jutalmaztunk. Az első három helyezettet – a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 2/C. osztályát, a Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 7. osztályát és az Ajka Városi Óvoda Székhely Óvodának Bambi Csoportját – pedig külön is díjaztuk szorgalmukért a saját intézményükben. A beszállított hulladékmennyiségért járó támogatáson felül, ajándékokat és negyvenöt perces interaktív előadást, vagy hulladékválogató látogatást kaptak a legszelektívebb csapatok – összegezte Vági Károly, akit a Fekete-Vörösmartys díjátadóra kollégáink is elkísértek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás