Minden gyermek egy újabb csoda a világnak

Fotó: Györkös

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Városi Bölcsőde. A 100 Gyermek 100 Csoda Alapítvány harmadik alkalommal rendezett batyus bált a Kaszinóban, ezúttal február 17-én.

Szőllősi Veronika Virág az Ajkai Városi Bölcsőde megbízott intézményvezetője nyitotta meg a rendezvényt. Miután köszöntötte a vendégeket, elmondta, hogy fontos esemény a 40. évforduló az 1978-ban alakult intézmény életében, amely számos átalakuláson ment keresztül. A kisgyermekes családok mindennapjainak lényeges szereplője, emellett több kisgyermeknevelő találta meg benne hivatását, olykor egy egész életutat bejárva. Munkájuk során jól tudják kamatoztatni a fiatalos lendületet, frissességet, ami azért is előnyös, mivel az egyre gyorsuló fejlődés velük szemben is újabb szakmai követelményeket állít.

Kozma Zoltánné Veronika, az alapítvány vezetője ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a 2016-ban létrehozott szervezet elsődleges célja egy sószoba kialakítása az intézményben. Használata akár már csecsemőkortól javasolt, bizonyítottan tisztítja a légutakat, ezáltal enyhíti az asztma, a tüdőgyulladás tüneteit. A különböző helyekről érkező támogatásoknak köszönhetően talán már az idén meg tudják valósítani, ami nagy segítséget jelent majd. Azt is megtudtuk, hogy az adó 1 százaléka egyelőre még nem jelentett segítséget, mivel fiatal az alapítvány, ezért nem igényelhették. Egyéb bevételekből tavaly mind a nyolc, bölcsődés csoportnak tudtak vásárolni játékokat, amiket karácsonykor és gyereknapkor kaptak meg a csöppségek.

A műsorban fellépett az Orfeum Operett Musical Társulat, akik szép magyaros operett műsorral készültek, ami fergeteges sikert aratott. Az Optikai Csalódások fiataljai és a Bahar Tánc Egyesület hastáncosai is szórakoztatták a jelenlévőket. A bálozók jó hangulatáról a Wolfram Zenekar gondoskodott. Az intézmény dolgozói előadással és tortával lepték meg a vendégeket.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás