Modern honlappal jelentkezik hamarosan a könyvtár

Jelenleg az oldal karbantartás alatt..

A Városi Könyvtár 2007-ben indította el honlapját, amely a www.vkajka.hu címen érhető el. Mára elkerülhetetlenné vált egy új, dinamikus, a mai igényeknek megfelelő portál kialakítása.

Minden, magára valamit is adó intézmény számára fontos, hogy odafigyeljen online megjelenésére, hiszen ha látszik, hogy törődik a megjelenéssel és arculattal, az bizalmat ébreszt a látogatókban is. Ha egy honlap megújul, tudni lehet, hogy a tulajdonosa foglalkozik vele, naprakész, követi az aktualitásokat és igényes a munkájára is.

A Városi Könyvtár olvasói nagy örömmel üdvözölték eddig is az integrált rendszer folyamatos fejlesztéseit (katalógus távoli elérése, hosszabbítás, előjegyzés otthonról, automatikus figyelmeztető e-mail a kölcsönzés lejárata előtt), így elkerülhetetlen volt, hogy ezekhez igazodjon a honlap megjelenése is.

Az oldal modernizálása során a könnyű megjeleníthetőség és a közösségi média integrálása is fontos szempont lesz. A honlap így minden megjelenítő eszközön könnyen kezelhetővé és olvashatóvá válik, megfelelve a legújabb szabványoknak is. Ez azonban némi „áldozattal” jár: a könyvtár honlapja és vele együtt a katalógus is március 5-től előreláthatólag két hétig nem lesz elérhető. Az átállás alatt az intézmény Facebook oldalán vehetik fel a kapcsolatot az olvasók a könyvtár munkatársaival, akik ezúton is a látogatók türelmét és megértését kérik.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás