Mozgássérültként is aktív életet élnek

Fotó:Györkös

Vidám napot töltöttek együtt a dunántúli mozgássérültek sportegyesületei és a szlovákiai csoport tagjai október 8-án, a tósoki Kristály pályán és a lőtéren. A  Pápai Mozgássérültek Bástya Sportegyesülete harmadik alkalommal szervezte meg az ajkai sportlétesítményekben a nemzetközi versenyt, amelyre Pápáról, Győrből, Tatáról, Tatabányáról, Szombathelyről, valamint Szlovákiából érkezett több, mint félszáz  versenyző. Az idén az ajkaiak nem tudtak részt venni a megmérettetésen.

Köszöntőjében Németh Ottóné, a szervező egyesület elnöke elmondta, hogy a 2001-es alakulásuk óta 14. alkalommal hirdették meg a sportversenyt alapító tagjuk és sporttársuk, Dolgos Gyula emlékére. Céljuk, hogy bebizonyítsák önmaguknak és környezetüknek azt, hogy mozgássérültként is lehet aktív, tevékeny életet élni, sportolni, eredményeket elérni.

Az új, korszerű tekepályával minden versenyző elégedett volt

A résztvevő csapatok évek óta tartják a kapcsolatot, sok közös élmény köti össze őket. A verseny így nem csupán arról szól, hogy ki szerez több pontot, ki hányadik helyen végez, hanem az együttlétről, a barátságról. Jó kimozdulni otthonról, találkozni a sporttársakkal, tapasztalatot cserélni, meghallgatni egymást.

Az idén harmadik alkalommal találkoztak Ajkán, előtte Pápára hívták a többi sportolót. Pápán bezárt a tekepálya, így új helyszín után kellett nézniük. Azért Ajkát választották a rendezvény helyszínéül, mert az itteni létesítményeket a mozgásukban korlátozottak is tudják használni, a helyiek pedig minden segítséget megadnak, hogy jól érezzék magukat.

A versenyen sérültek, egészségesek és segítők is részt vehettek. A megjelenteket özv. Dolgos Gyuláné is köszöntötte, majd ő és fia, Dolgos Gábor kezdték a tekeversenyt. A tósoki pályán tekében és dartsban versenyeztek, míg a lövészet a lőtéren történt. Péntek Vendel, az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület elnöke kilátogatott a tósoki pályára, majd a lövészetre jelentkezőket elkísérte a lőtérre. Kérdésünkre elmondta, örömmel biztosítják a lehetőséget a sérülteknek a sportág kipróbálására.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás